‘Vatreni vikend’ – Kako su igrali naši reprezentativci?

I ovog tjedna donosimo vam sažeti prikaz nastupa naših reprezentativaca diljem Europe. Neki od njih imali su uspješan vikend poput Andreja Kramarića, dok su neki poput Marija Mandžukića odigrali ispod svoje razine. U nastavku pročitajte tko je odigrao dobro, a tko slabije nego li inače…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari:
Danijel Subašić – utakmica njegovog Monaca i Montpelliera je odgođena i “Subo” nije nastupio ovog vikenda, no općenito možemo biti jako zadovoljni nastupima naše #1 kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka.

Lovre Kalinić – Hajdukov čuvar mreže branio je protiv Slaven Belupa te je primio gotovo neobranjiv pogodak Parackog s 30 metara u lijeve rašlje. Inače, Lovre je kao i uvijek jedan od sigurnjih hajdukovaca.

Ivan Vargić – popularni “Varga” ostao je bez primljenog pogotka u dvoboju njegove Rijeke i Istre. Miran i siguran na vratima Rijeke, Vargić je s pravom jedan od konkurenata Subašiću za reprezentativni dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana:
Dejan Lovren – vratio se među kandidate za nastup. U FA kupu njegov Liverpool došao je do pobjede kod Crystal Palacea, a Lovren je ušao u igru u 79. minuti umjesto Coutinha, kako bi sačuvao prednost od 2:1. Odigrao je dosta dobro u napetim trenutcima, a nadamo se da je time opet blizu prvog sastava Redsa.

Vedran Ćorluka – njegov Lokomotiv je na pripremama, a “Čarli” je odigrao 40. minuta prijateljskog dvoboja protiv Atletico Paranaensea, no morao je izaći iz igre zbog ozljede. Ne zna se težina ozljede još.

Domagoj Vida – nije nastupio na pripremnoj utakmici Dinamo Kijeva protiv mađarskog Videotona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon Schildenfeld – igra zapaženu ulogu u obrani Panathinaikosa. Njegov PAO je slavio protiv OFI-ja s 3:2, “Šifo” je uz tri boda, zaradio i žuti karton.

Šime Vrsaljko – zbog ozljede nije bio u konkurenciji za utakmicu protiv Fiorentine.

Darijo Srna – njegov Šahtar večeras igra prvu utakmicu 1/16 finala Lige prvaka protiv Bayerna. Najavu utakmice možete pročitati na našem portalu na ovom linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Strinić – odigrao svih 90. minuta na gostovanju njegovog Napolija kod Palerma u derbiju južne Italije. Napoli je poražen 3:1, a naš lijevi bek uklopio se u loše izdanje cijele momčadi.

Tin Jedvaj – još se oporavlja od ozljede u Leverkusenu.

Hrvoje Milić – drugi lijevi bek naše reprezentacije još nije odigrao službenu utakmicu, traju mu pripreme.

Vezni red:
Danijel Pranjić – u susretu Panathinaikosa i OFI-ja, Pranjić je postigao pogodak i bio je ponajbolji na terenu, na poziciji zadnjeg veznog igrača, iza leđa Mladena Petrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj – ispao iz prvih 11 Fiorentine. Na utakmici kod Sassuola proveo svih 90 minuta na klupi.

Mateo Kovačić – ušao u igru u 68. minuti umjesto Shaqirija, u pobjedi njegovog Intera protiv Atalante. Nije zabilježio asistenciju niti ozbiljniji udarac prema vratima. Veseli njegov povratak na teren, nadamo se uskoro i među prvih jedanaest.

Marcelo Brozović – odigrao je za razliku od “Kove” od početka utakmice pa sve do 82. minute kad ga je zamijenio Kuzmanović na poziciji zadnjeg veznog. Trkački iznimno raspoložen, njegov nastup pohvalili iz Intera, ali i talijanski mediji.

Luka Modrić – uskoro bi trebao završiti s terapijama i vratiti se na teren za Real Madrid. Prognoze govore da bi mogao biti u konkurenciji za utakmicu protiv Schalkea u Ligi prvaka.

Ivan Perišić – još uvijek ozlijeđen. Njegov Wolfsburg opet slavio, 5:4 protiv Leverkusena.

Ivan Rakitić – počeo u prvom sastavu Barcelone, ali ga je Luis Enrique izvadio iz igre u 62. minuti. Rakitić je odigrao sasvim solidno u pobjedi Barcelone nad Levanteom od 5:0. Šuška se da ga opet žele veliki engleski klubovi.

Mario Pašalić – kao i uvijek neizostavan u prvih jedanaest Elchea. U ponedjeljak je Mario ponovo odradio svih 90 minuta, a Elche je slavio s 1:0. Španjolski mediji hvale jedinog 20-godišnjaka koji je standardan u veznom redu svoje momčadi u cijeloj Primeri.

Napadači:
Mario Mandžukić – slab nastup našeg prvog napadača, ali i udarne igle Atletico Madrida. Na gostovanju kod Celte poraženi su s 2:0, a Mandžukić je na terenu proveo 90 minuta, uz samo jedan ozbiljniji udarac iz daljine prema protivničkim vratima.

Andrej Kramarić – njegov Leicester igrao je u FA kupu protiv Aston Ville. Poraženi su na Villa Parku s 2:1, ali veseli činjenica kako je “Krama” nastavio zabijati za Lisice.

Ivica Olić – naš najstariji reprezentativac odigrao je samo 23 minute u debaklu protiv Bayerna. Dok je Olić bio u igri Bayern je imao vodstvo od 2:0. Kasnije su im zabili još “samo” šest pogodaka. Nadamo se brzom oporavku Olića.

Duje Čop – igrao za Cagliari do 65. minute protiv Torina. završilo je 1:1, a Čop nije postigao pogodak, niti je zabilježio potez vrijedan pamćenja. Slabija partija nekadašnjeg igrača Hajduka i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.