Važna odluka UEFA-e: Ovako će se birati putnici u Ligu prvaka i Europsku ligu ako se prvenstva ne završe

čeferin
Foto: fah

Vodeći ljudi Uefe održali su važnu videokonferenciju na kojoj se raspravljalo o završnici prvenstava diljem Europe. Donesena je odluka kako će klubovi po aktualnom plasmanu na tablici ići u europska natjecanja iduće sezone, a ne po koeficijentu kao što se prethodnih dana najavljivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za klubove koji imaju manji broj odigranih susreta u borbi za Europu, bit će primjenjivan sistem prosjeka bodova po utakmici i na taj način će se odrediti konačan plasman.

Engleska po tome u Ligu prvaka šalje Liverpool, Manchester City, Leicester i Chelsea, Španjolska Barcelonu, Real Madrid, Sevillu i Real Sociedad dok bi kod Talijana to bili Juventus, Lazio, Inter i Atalanta.

U HNL-u u kvalifikacijama za LP bi bili Dinamo i Rijeka, dok bi Lokomotiva, Hajduk i Osijek igrali kvalifikacije za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.