Velika vijest iz hrvatskog boksa: Ivana Habazin odlazi na olimpijske kvalifikacije u London!

Foto: snimka zaslona

Najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin, otkrila nam je što je iduća stanica njena karijere. U ožujku odlazi na olimpijske kvalifikacije u London te se nada postati prva hrvatska boksačka olimpijka. Nastupit će u kategoriji do 69 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon što je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza, Bono Bošnjak, u velikom razgovoru za Sportske Novosti i Fight Site spomenuo ime Ivane Habazin, pojavila se insinuacija da se možda nešto kuha u karijeri najbolje hrvatske boksačice. Ivana je nakon hrabrog meča protiv Claresse Shield tek kratko bila u Hrvatskoj, nakon čega je otišla na odmor, no već tamo je krenula s pripremama za ono što slijedi. A to je nešto što će razveseliti sve fanove hrvatskog sporta. Ivana postaje hrvatska olimpijka! I ova krasna vijest došla je u vrijeme kad hrvatski boks vodi neke nove bitke izvan borilišta.

“Ne želim se miješati u posljednjeg događaje između Saveza i HOO-a, mislim da nisam kompetentna komentirati kategorizacije jer je to više administrativno pitanje”, rekla je Ivana za Fightsite.

“Što se tiče mene, potvrđeno je da idem u London na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. To je ono najvažnije za mene. Fokusirana sam na pripreme i odlazak te se namjeravam kvalificirati i ostvariti povijesni rezultat za ženski boks”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskreno, mislim da je to želja svakog sportaša, iako ja osobno nisam očekivala da ću dobiti ovakvu priliku. Ali, omogućeno mi je i zahvalna sam Savezu i predsjedniku Boni Bošnjaku na tome”, dodala je izuzetno motivirana Ivana.

Što se tiče detalja, Ivana će nastupiti u kategoriji do 69 kilograma u kojoj na državnom prvenstvu nije bilo niti jedne prijavljene djevojke. Prijava je odrađena regularno, čekala se samo dozvola Međunarodnog olimpijskog odbora koja je sad stigla i ne postoje prepreke u tome da Ivana otputuje u London, gdje će se od 13. do 23. travnja boriti za jedno od pet mjesta koja su tim putem raspoloživa. Ukoliko slučajno u tome ne uspije, preostala su još tri mjesta koja će se popuniti na svibanjskim svjetskim kvalifikacijama u Parizu. Ivana je već posložila cijeli plan.

“Pripreme sam već započela na Floridi, a kroz dva tjedna namjeravam biti u Hrvatskoj. Ostatak priprema odradit ću u Rijeci, u boksačkom klubu Predator sa Zoranom Kraljem. Tog kluba sam od sada i ja član, a on je bio jedna od ključnih osoba po pitanju motivacije da napravim ovaj korak. Bit ćemo spremni za turnir u Londonu”, najavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući na njena profesionalna postignuća, Ivana bi itekako mogla biti važna hrvatska perjanica na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri. No, korak po korak, prvo London, a onda ćemo vidjeti za dalje. Tako razmišlja i sama Ivana Habazin, koja je u maniri prave vrhunske sportašice odmah pronašla novu motivaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.