Veliki hendikep za Njemačku: Do kraja Eura ostali bez Gomeza

Foto: fah

Iskusni napadač njemačke nogometne reprezentacije Mario Gomez završio je svoj nastup na Europskom nogometnom prvenstvu u četvtfinalnom dvoboju s Italijom, u kojem je zadobio rupturu kvadricepsa te zbog toga morao napustiti teren u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gomezova ozljeda nije jedino što zadaje glavobolje njemačkom izborniku Joachimu Loewu, jer je upitno hoće li za polufinalni dvoboj protiv Francuske ili Islanda moći računati na Samija Khediru i Bastiana Schweinsteigera u veznom redu.

“Nije se lako nositi s tim da u završnoj fazi turnira ostaješ bez vrlo važnih igrača. Posebno sam tužan zbog Marija. Bio je vrlo važan igrač za momčad, ne samo zbog svojih pogodaka”, izjavio je u nedjelju Joachim Loew, nakon što su pretrage pokazale Khedirine probleme s preponama i Schweinsteigerovu ozljedu ligamenata koljena.

Njemačka liječnička služba učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi osposobili Khediru i Schweinsteigera do četvrtka i polufinalnog dvoboja u Marseilleu. No, ako u tome ne uspiju, Joachim Loew će morati posegnuti za pričuvnim rješenjima te bi svoju priliku u veznom redu mogli dobiti igrači poput Juliana Weigla i Emrea Cana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo vrlo kvalitetnu momčad u koju imam puno povjerenje. Suočeni smo s problemima i moramo pronaći rješenje. Vjerujte da ćemo to i napraviti”, samouvjeren je njemački izbornik koji će za polufinale morati pronaći i zamjenu za središnjeg braniča Matsa Hummelsa, prisiljenog propustiti dvoboj zbog drugog žutog kartona zarađenog u meču protiv Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.