Veliki turnir u Cincinnatiju: Porazi hrvatskih predstavnika Ćorića, Ane Konjuh, Donne Vekić…

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u utorak u 1. kolu ATP turnira iz serije “masters 1000” u Cincinnatiju od Gruzijca Nikoloza Basilašvilija sa 3-6, 6-7 (5) nakon sat i 53 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je kod 3-3 u prvom setu imao priliku za “break”, ali ju je ispustio. Gruzijac je to naplatio u sljedećem gemu oduzevši servis Ćoriću, i to mu je bilo dovoljno da dobije prvi set.

U drugom setu obojica su imali šanse za “break”, Ćorić u drugom i četvrtom gemu, a Gruzijac u petom i devetom, ali nisu ih iskoristili, pa je odluka pala u “tie-breaku”, gdje više koncentracije imao Gruzijac.

To je bio drugi poraz Ćorića od Basilašvilija, od kojeg je izgubio i ove godine u Lyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana propustila veliku priliku…

Slovačka tenisačica Dominika Cibulkova osvetila se Ani Konjuh za poraz u Wimbledonu prije dva mjeseca, kada je u utorak u 1. kolu WTA turnira u Cincinnatiju svladala hrvatsku igračicu sa 5-7, 7-5, 6-2 poslije 2 sata i 20 minuta igre.

Cibulkova je bolje krenula u meč i prva je došla do prednosti “breaka” i vodstva 4-2, ali onda je uslijedio preokret i Konjuh uspijeva dobiti prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica bila je na dobrom putu da dobije meč, jer je u drugom setu kod 4-4 imala dvije vezane “break lopte”, te još jednu kod 5-5. Nije ih realizirala, a potom je njena protivnica, kad je Konjuh servirala za 13. igru, napravila “break” i time poravnala rezultat u setovima na 1-1.

U odlučujućem setu Cibulkova je dominirala i plasirala se u drugo kolo.

Tako su u prvom kolu turnira u Cincinnatiju ispale sve tri hrvatske tenisačice, jer je Donna Vekić pola sata ranije poražena od Ruskinje Natalije Vihljanceve sa 3-6, 6-2, 3-6, dok je dan ranije Mirjana Lučić-Baroni izgubila od Španjolke Carle Suarez Navarro sa 3-6, 5-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.