Veliki žuti na prekretnici: Kamo će Robert Prosinečki?

prosinečki
Foto: fah

Trenerska karijera legende hrvatskog nogometa nalazi se na novoj prekretnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski reprezentativac, bivši izbornik Bosne i Hercegovine, bivši trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, posljednjih mjeseci kruh zarađuje u Turskoj, kao trener Kayserispora. Zasad je upitno hoće li tako biti i u skoroj budućnosti.  Naime, ponuda našem stručnjaku ne manjka.

Hrvatski je trener s Kayserisporom na terenu ispao iz lige, no, tome unatoč ova će momčad i dalje biti članom  turske Superlige jer je tamošnji Savez odlučio kako ove godine nema ispadanja zbog situacije u kojoj je sezona završena. Dakako, misli se na situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa te činjenicu da su mnoga sportska natjecanja na rubu regularnosti ili su zapravo potpuno neregularna.

No, vratimo se Robertu Prosinečkom, iako će njegov Kayserispor igrati u najjačoj turskoj ligi hrvatski stručnjak se nalazi pred novim angažmanom. Na svojoj klupi Prosinečkog želi vrlo jaki Trabzonspor, koji je sezonu završio na drugom mjestu te je izborio plasman u Ligu prvaka, no, Sportski arbitražni sud (CAS) prije nekoliko dana odbio je njihovu žalbu te neće igrati Europu zbog kršenja financijskog fair playa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju turskih medija Prosinečki želi na godišnjoj razini plaću od milijun eura. Svota je koju je Trabzonspor navodno spreman platiti. Spomenimo kako je Veliki žuti u kontaktu i sa Hataysporom. Radi se o klubu koji se plasirao u tursku Superligu i sljedeće sezone imaju velike ambicije.  Takva ambiciozna sredina navodno bi Robiju odgovarala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.