(FOTO) Veliko razočarenje: Nespremna hrvatska rukometna reprezentacija poražena od Poljske u četvrtfinalu!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija, nažalost, razočarala je igrom protiv Poljske u četvrtfinalu olimpijskog rukometnog turnira, naši rukometaši podbacili su u potpunosti u utakmici u kojoj nemate pravo na kiks, odnosno, na podbačaj, a posebno ne na podcijenjivački odnos prema suparniku. Podbacio je, nažalost, i izbornik Željko Babić, koji će morati dati neke odgovore zbog čega je Hrvatska ovako izgledala u utakmici u kojoj je trebala izgledati najbolje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Naime, prije nekoliko mjeseci Hrvatska je u Poljskoj, na Europskom prvenstvu, potpuno razbila Poljsku, no, izbornik Željko Babić uoči utakmice upozoravao je kako će ovo ipak biti jedna drugačija, puno teža utakmica, nisu ga igrači slušali, ili ga nisu čuli dovoljno dobro.  Kad u utakmicu koja znači borbu za olimpijsko polufinale, a onda i priliku da se borite za odličja, uđete kako je Hrvatska ušla kao protiv Poljske onda se obično dogodi katastrofa, razbranite protivničkog golmana, napunite samopouzdanjem  protivničke igrače, koji tada obično pogađaju iz svlačionice, i nemate više pravu priliku da popravite što ste upropastili. Najbolji dokaz tome je postotak šuta poljskih igrača koji je, posebno, u prvom dijeli, bio zastrašujući, uništio nas je veteran Karol Bielicki. Uništili smo, iskreno govoreći, sami sebe.

Foto: fah
Foto: fah

Obrana hrvatske reprezentacije bila je katastrofalno propusna, mekana kao da se igra za kikiriki a ne za polufinale najvećeg sportskog događaja u zadnjih četiri godine. Lijeva strana hrvatskog napada, na kojoj su se nalazili Mamić i Slišković nije dobrim dijelom utakmice funkcionirala, dok su Poljaci uspjeli zatvoriti naša podrezana krila, Štrleka te Čupića.  Ostaje dojam kako se za ključnu utakmicu “Kauboji” nisu pripremili kako je to trebalo, što je priznao i izbornik Željko Babić nakon poraza.

Foto: fah
Foto: fah

Nažalost, složio se netko s tim ili ne, ali s obzirom na činjenicu da Poljska ipak nije Francuska, nije ni Danska, pa čak ni Njemačka, hrvatska rukometna reprezentacija postala je najveće hrvatsko razočarenje inače za Hrvatsku vrlo uspješnih Olimpijskih igara u Riju. Dokaz tome su i negativni komentari na igru hrvatske rukometne reprezentacije koji su se u ovo gluho doba noći odmah nakon poraza pojavili na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je išao tijek ove utakmice,  za hrvatske rukometaše i navijače možda i nikad tužnije?

Dakle, hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru, izgubila je u četvrtfinalu od Poljske sa 27-30 (14-18).

Po sedam golova za Hrvatsku postigli su Luka Stepančić i Ivan Čupić, dok su kod Poljske briljirali Karol Bielecki sa 12 pogodaka i vratar Piotr Wyszomirski sa 15 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatska će tako ostati na tri osvojene olimpijske medalje u rukometu, zlatima iz Atlante 1996. i Atene 2004., te bronci iz Londona 2012., dok će Poljska u borbu za medalje. U petak će u polufinalu igrati protiv Danske, dok će se u drugom polufinalu sastati Francuska i Njemačka.

Protiv reprezentacije koju su prije malo više od pola godine svladali sa 14 razlike (37-23) u odlučujućoj utakmici za prolazak u polufinale Europskog prvenstva na njezinom terenu hrvatski rukometaši podbacili su prvenstveno u fazi obrane, te nisu uspjeli oploditi velike pobjede protiv Danske (27-24) i Francuske (29-28) u skupini.

Od samog početka utakmice dalo se naslutiti kako će utakmica biti neizvjesna, igralo se gol za gol sve do 18. minute kada je Duvnjak golom iz protunapada prvi put doveo Hrvatsku u vodstvo od dva gola razlike – 11-9. Nažalost, tada naši igrači nisu uspjeli iskoristiti nekoliko napada za povećanje prednosti na tri razlike, razbranio se drugi poljski vratar Wyszomirski, a zatim su i Poljaci počeli pogađati iz svih pozicija, pa su serijom 6-0 u 24. minuti poveli sa 15-11. Dvije minute prije odlaska na odmor bilo je i pet razlike za Poljsku (18-13), Čupić je uspio smanjiti na 18-14, a Duvnjakov udarac u posljednjoj sekundi za smanjenje na 18-15 zaustavila je vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Nastavak je počeo još lošije za Hrvatsku, Poljaci su otišli na šest razlike (20-14), a Horvat je pri tom rezultatu promašio i sedmerac pa se činilo kako će Poljska lako do pobjede. Ipak, kod rezultata 21-16 za Poljsku uslijedila je serija Hrvatske 4-0, pogotke su postizali Kopljar, Duvnjak, Slišković i Štrlek, a s tri obrane pridonio je i Stevanović.

No, da ne dođe do potpunog preokreta pobrinuo se Karol Jurecki koji je sam svojim golovima držao Poljsku u prednosti. Ipak, nakon jedne greške Poljaka u trenucima kada su bili bez golmana Štrlek je u 52. minuti pogodio praznu mrežu za 25-25, a neodlučeno je bilo sve do četiri minute prije kraja. Tada su se ključnim pokazali grubi prekršaji za isključenja Stepančića i Gojuna zbog kojih je Hrvatska završnicu odigrala s igračem manje na terenu. Poljaci su tu situaciju iskoristili, zabili tri gola i pobjegli na nedostižnih 29-26 minutu prije kraja.

HRVATSKA – POLJSKA 27-30 (14-18)

Future Arena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 5, Stepančić 7, Kopljar 1, Gojun, Horvat, Karačić, Štrlek 4, Čupić 7, Mamić 1, Slišković 1, Brozović 1, Kozina

POLJSKA: Szmal, Wyszomirski; Lijewski 7, Jachlewski 1, Krajewski, Bielecki 12 (3), Wisniewski 1, B. Jurecki 1, M. Jurecki, Jurkiewicz 2, Syprzak 2, Daszek 4, Kus, Szyba

SUCI: Geipel i Helbig (Njemačka)

SEDMERCI: Hrvatska 4/6, Poljska 3/3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Poljska 4 minute

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.