Velimir Zajec: Dinamu uzor treba biti Rijeka, a Modrić je duša i motor reprezentacije

Foto: snimka zaslona

Velimir Zajec za Sportske novosti je progovorio o Dinamu, smatra da im nedostaje sposoban i neovisan sportski direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naš klub previše luta, nema strategije, prebrzo troši mlade igrače iz vlastitog inkubatora, a od deset inozemnih kupovina pogodi s jednom. Rijeka mi djeluje konzistentnije, njezina je sportska politika zaokružena i smislena. Koliko god to čudno zvučalo – Rijeka je danas favorit prvenstva”, kaže on.

Upitan vidi li se negdje u HNS-u kaže: “Realan sam čovjek, dakle – ne vidim se. Iluzorno je razmišljati o tome ako znamo kako funkcioniraju stvari u našem društvu. Padam već na prvoj stepenici jer nisam član niti jedne stranke. Na sreću, u životu nikada nisam bio član ni partije, a poslije niti jedne stranke.”

Smatra da hrvatska nogometna reprezentacija bez problema može na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno je tu klasnih igrača s iskustvom iz najvećih svjetskih klubova da bi ostali bez tako velikog natjecanja. U konačnici, Rusija je posljednja prilika ove generacije čiji su lideri Modrić, Mandžukić, Rakitić i Ćorluka. Mogu li tamo do velikog rezultata? E, tu se već ne usudim staviti ruku u vatru. Na finalnom turniru puno toga ovisi i o izborniku, a ja još uvijek nisam siguran što može ili ne može Ante Čačić. Otkako je na ovoj dužnosti, on radi pristojan posao. Upoznali smo njegove kvalitete, ali i vidjeli neke jasne nedostatke. Pričekajmo još malo za konačnu ocjenu”, kaže.

“Modrić je duša i motor te momčadi, bezveze mi je uopće razgovarati o tome. Potreban je reprezentaciji kao igrač i lider. Ne bih o ostalom”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.