Krajan: Što Čilić mora napraviti da bi došao do finala Wimbledona?

Foto: fah

Marin Čilić ima fantastičnu priliku doći do finala Wibledona. U polufinalu ga čeka Amerikanac Sam Querrey koji je u četvrtfinalu senzacionalno izbacio Andyja Murrayja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan smatra da se Marin dobro nosio s pritiskom.

“U četvrtfinalu su mu mediji možda previše podebljali ulogu favorita jer Müller je protiv Nadala pokazao što sve zna i koliko je opasan igrač. Ipak, Marin se dobro nosio s pritiskom. Svi smo znali da je u formi i da puca od samopouzdanja, ali psihička snaga jako je važna u takvim mečevima. Način kako je koristite određuje koliko ćete daleko dogurati”, kaže za Sportske novosti.

“Querrey ima opasan forhend s puno spina, iz svake pozicije može krenuti po poen, voli se postaviti napadački. S druge strane, to je trava. Marinova igra dosad je bila vrlo agresivna i takva mora ostati. Ne smije mu dopustiti da se razmaše, on bi trebao diktirati izmjene i preuzeti odgovornost da završi poen. Querreyju mora smanjiti vrijeme pripreme za udarac”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Puno puta je pokazao da voli igrati protiv velikih servera. U takvim dvobojima njegov retern dolazi do izražaja, i to će mu biti možda i najveća prednost, a Querreyju pritisak. I treća stvar, ovo je Grand Slam. Svi imaju svoje adute u igri, ali tu neke druge stvari dolaze do izražaja, a najviše psiha”, ističe.

Smatra da je Federer ipak najveći favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.