Veočić u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Foto: Hrvatski boksački savez

Jedini hrvatski boksač na Olimpijskim igrama u Parizu, 23-godišnji Gabrijel Veočić, izborio je plasman u četvrtfinale kategorije do 80 kg, svladavši Jordanca Huseina Iashaisha jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veočić je bio nadmoćan u prve dvije runde, u kojima ga suparnik gotovo nijednom nije uspio udariti. Hrvatski boksač pametno je koristio svoje fizičke prednosti u odnosu na suparnika te preciznim i raznovrsnim udarcima marljivo skupljao bodove.

Jedino što mu nije išlo na ruku je bila javna opomena koju je zaradio u drugoj rundi.

U završne tri minute Jordanac je krenuo agresivnije prema Veočiću, ali ga je hrvatski predstavnik uspješno držao na distanci te je na kraju obranio prednost koju je stvorio u prvih šest minuta borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veočića u četvrtfinalu čeka borba protiv Dominikanca Cristiana Javiera Pinalesa koji je imao jednu borbu više od našeg predstavnika koji je kao nositelj bio slobodan u prvom kolu.

Pinalesu su također 23 godine, a do četvrtfinala je stigao pobjedama protiv Tajlanđanina Weerapena Jongjoha i Kineza Tanglatihana Tuohetaerbiekea.

Četvrtfinalni meč Veočića i Pinalesa na rasporedu je u petak, 2. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.