VERN postao sveučilišni prvak Europe u futsalu

Studenti Veleučilišta VERN osvojili su jučer naslov europskih prvaka u futsalu pobijedivši na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu koje se održalo u poljskom gradu Poznanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vernovci” su nakon bronce s prvenstva iz Malage 2013. godine i srebra iz Rotterdama 2014., u Poljskoj osvojili naslov prvaka Europe pobijedivši rusku momčad sa Siberian Federal University s 3-1. Ranije su hrvatski studenti u četvrtfinalu izbacili studente iz portugalske Coimbre s 5-1, a u polufinalu i slavno francusko sveučilište Sorbonneu s 4-2, dok je član VERN-a Vedran Matošević proglašen i za najkorisnijeg igrača prvenstva.

2015081041824eb9d1f517eae35b5a13
“Ovo je potvrda da višegodišnje ulaganje, puno rada i ljubav prema sportu mogu donijeti vrhunske rezultate. Iznimno sam ponosan na svoj tim i suradnike koji su napravili pravo malo čudo. Nakon bronce na futsal EURU u Malagi 2013. te europskog srebra u Rotterdamu prošle godine, konačno smo osvojili i zlato i postali europski sveučilišni futsal prvaci. Za mene kao trenera, ali i za cijelu momčad i naš stručni tim, ova medalja ima posebno značenje“, izjavio je Matija Đulvat, trener VERN-ove futsal ekipe, inače novi predsjednik MNK Futsal Dinama i još uvijek aktivni igrač 1. HMNL za navedeni klub.

Osim studenata Veleučilišta VERN, Hrvatsku je predstavljala i futsal momčad Sveučilišta u Splitu, koja je osvojila osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunska postignuća hrvatskih studenata na prvenstvu u Poljskoj, ali i zapaženi rezultati s prošlogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu, svojevrsna su potvrda izvrsnosti domaćeg akademskog sporta i odlična uvertira u održavanje Europskih sveučilišnih igara 2016., u Zagrebu i Rijeci, u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.