(FOTO) U dramatičnoj utakmici Rusi slavili protiv Hrvatske, Vatreni odlaze u doigravanje za Svjetsko prvenstvo

Foto: fah

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo hrvatska futsal reprezentacija poražena je u 3. kolu C skupine sa 4:3 od svjetskih doprvaka Rusa. No, unatoč porazu od Rusije u Osijeku naša reprezentacija uspjela je osvojiti drugo mjesto u grupi te je tako osigurala doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Utakmica je bila dramatična, a Hrvatsku je i neriješeni rezultat vodio na SP, međutim, izabranici Mate Stankovića ipak nisu izdržali protiv jake Rusije, koja je povela u sedmoj minuti susreta preko Edera Lime. U 16. minuti izjednačio je Duje Bajrušović. No, samo minutu kasnije naturalizirani Brazilac Eder Lima ponovno je Rusiju doveo u vodstvo 2:1, nekoliko sekundi kasnije Luka Suton zabio je autogol te su Rusi pobjegli na 3:1.

U 33. minuti Vedran Matošević je smanjio na 3:1, nažalost, u samoj završnici neizvjesnog dvoboja Hrvatska je morala puno riskirati te je krenula po taj izjednačujući pogodak koji bi je odveo direktno na SP, takva igra omogućila je Rusima da povećaju prednost na 4:2, minutu prije kraja Romulo je pogodio prazna vrata. Matošević ponovno smanjuje 34 sekunde prije kraja na 4:3 za Rusiju, vremena za izjednačenje više nije bilo.

Podsjetimo, Hrvatska i Rusija igrale su međusobni susret i u skupini 7 prvog kruga kvalifikacija, bilo je to u Dubrovniku, završilo je 2:2. Svjetsko prvenstvo igra se u rujnu u Litvi, dodatne kvalifikacije za preostala dva mjesta koja vode na SP odigrat će se u travnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.