Vida i Gradski vrt dobitna su kombinacija

epa09293988 Domagoj Vida of Croatia in action during the UEFA EURO 2020 group D preliminary round soccer match between Croatia and Scotland in Glasgow, Britain, 22 June 2021. EPA/Robert Perry / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Domagoj Vida debitirao je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju 23. svibnja 2010. godine. Hrvatska je tada u Gradskom vrtu igrala prijateljsku utakmicu protiv Walesa, a u igru je ušao u 75. minuti umjesto kapetana Darija Srne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svog debija odigrao je svih sedam utakmica koje su Vatreni igrali na osječkom stadionu i u svih sedam Hrvatska je upisala pobjedu.

U ponedjeljak će ponovno biti na travnjaku Gradskog vrta kada Hrvatska u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje Slovačku.

– Ne znam je li do mene ili do Osijeka, ali ispada da su za reprezentaciju Vida i Gradski vrt dobitna kombinacija, ha, ha, ha… Na osječkom stadionu uvijek vlada odlična atmosfera, moji Slavonci uvijek rado dolaze na naše utakmice, ljudi u Slavoniji žive za hrvatsku reprezentaciju. Uvjeren sam da će tako biti i ovaj put protiv Slovačke. Jako se radujem povratku u Osijek, rekao je Vida u razgovoru za portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dolaze moji navijači iz Miholjca, bit će ih i iz Osijeka, iz cijele Slavonije. Znamo da ćemo imati veliku podršku, kakvu, uostalom, imamo gdje god igrali u Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo se našim navijačima odužiti dobrom igrom i pobjedom. Mi smo Hrvatska, svjesni smo što se od nas očekuje i znam da ćemo biti pravi, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu, dodao je Vida.

Osvrnuo se i na kvalifikacijski ciklus u kojem Hrvatska vodi na ljestvici te je uvjeren da će u Osijeku napraviti još jedan korak prema konačnom cilju – plasmanu u Katar.

– U rujnu smo napravili dobar posao, sad smo pobijedili i Cipar, ali to još ništa ne znači. Svjesni smo da jednim pogrešnim korakom možemo kompromitirati naš položaj na ljestvici i zato stojimo čvrsto na zemlji. Naravno da vjerujemo u našu kvalitetu i da ćemo se protiv Slovačke postaviti kao favoriti, ali samo maksimalnim angažmanom i pravim pristupom ta kvaliteta može doći do punog izražaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.