(VIDEO) ABA regionalna liga: Košarkaši Cibone slavili u Skoplju protiv MZT-a

Foto: fah

Košarkaši Cibone u susretu su 5. kola regionalne ABA lige kao gosti u Skoplju svladali MZT sa 83-76 (22-22, 24-24, 21-19, 16-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je do treće pobjede u regionalnoj ligi stigla zahvaljujući odličnoj igri dvojice veterana Luke Žorića i Marka Tomasa koji su postigli sve koševe u završnici susreta nakon što je domaćin serijom 7-0 smanjio na 76-74. Žorić i Tomas su iskusno gurali svoje suparnike pod obruč i onda ili psotizali važne koševe iz igre ili realizirali slobodna bacanja.

Žorić je susret završio sa 25, a Tomas sa 22 pogotka. Kod MZT-a najbolji je bio Bojan Trajkovski sa 25 poena.

Nakon pet kola Cibona ima omjer pobjeda i poraza 3-2, a MZT 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u ponedjeljak Zadar je izgubio na gostovanju kod FMP-a u Beogradu sa 76-91 (12-18, 31-23, 20-17, 13-33). Zadrani su najvećim tijekom susreta bili ravnopravan suparnik, no u posljednjih šest minuta do izražaja je došao umor kod nositelja igre koji su praktički čitavo vrijeme bili na parketu. Posljednje vodstvo Zadar je imao šest i pol minuta prije kraja kada je bilo 67-66 za hrvatskog predstavnika. Uslijedilo je razdoblje bezidejne igre u napadu, Zadrani su se odlučivali ili na šut za tricu ili su gubili lopte iz kojih su domaćini postizali lagane koševe. Usto, igrači FMP-a su dohvatili i nekoliko skokova u napadu i na kraju stigli do prilično uvjerljive pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi član Zadra Joshua Bostic je sa 21 košem bio najefikasniji kod Zadra, Luka Božić je dodao 18, dok su Filip Čović sa 15 i Boriša Simanić sa 14 ubačaja predvodili FMP.

Nakon pet kola Zadar ima jednu pobjedu i četiri poraza, a FMP tri pobjede i dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.