(VIDEO) Belgijska liga: Poraz Genta, Lovre Kalinić na tribini, Tin Sven Sušić igrao tri minute

Foto: fah

U derbiju 21. kola belgijskog nogometnog prvenstva Racing Genk je na Luminus Areni pobijedio Gent 2-0 upisavši prvu pobjedu u posljednjih pet kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba gola pala su u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Alejandro Pozuelo u 19. minuti, te Nikolaos Karelis u 26. minuti iz kaznenog udarca.

Za domaći sastav je posljednje tri minute zaigrao bivši igrač Hajduka Tin Sven Sušić, a utakmicu je s tribina pratio njegov bivši suigrač iz splitskog kluba Lovre Kalinić koji će karijeru nastaviti u Gentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se kako će hrvatski reprezentativac preseliti u Gent za nešto više od tri milijuna eura čime bi postao najskuplji vratar u povijesti belgijske lige. Potpis ugovora i predstavljanje Kalinića se očekuje nakon što obavi liječnički pregled.

Kalinić će u novom klubu zamijeniti Šveđanina Jacoba Rinnea koji je bio jedan od glavnih krivaca za prvi pogodak domaćeg sastava.

Racing Genk je usprkos pobjedi ostao na devetom mjestu sa 28 bodova, dok je Gent na sedmoj poziciji sa 32 boda. U vodstvu je Club Brugge sa 43 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.