(VIDEO) Burić najavio veliki jadranski derbi: Hajduk bi se pobjedom riješio Rijeke u borbi za 2. mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka?

Foto: fah

Nogometaši Hajduka u nedjelju od 17:30 na Poljudu dočekuju Rijeku u derbiju 17. kola Prve hrvatske nogometne lige. Jedna od ključnih je to utakmica u borbi za drugo mjesto, iako Splićani imaju prednost ispred od čak šest bodova. Naime, ako Hajduk dobije Rijeku prednost se penje na devet bodova i gotovo je sigurno da će ovakva Rijeka, kakvu je gledamo poslije odlaska Igora Bišćana, ispasti iz borbe za mjesto koje iduće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Rijeka može sve izgubiti porazom u ovoj utakmici, Hajduk bi pobjedom definitivno uoči zimske stanke zacementirao drugo mjesto. Na prvom mjestu je Dinamo koji ima četiri boda prednosti ispred Hajduka, ali i utakmicu manje, i to utakmicu protiv Rijeke.

Uoči utakmice trener Hajduka, Damir Burić, ima dosta problema, neće mu biti jednostavno sastaviti momčad s obzirom na brojne izostanke.

Ipak, Burić smiruje tenzije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sve su utakmice važne. Rijeka donosi svoje, neugodna su momčad, igraju brzu kontru, a s druga strane, mi se moramo fokusirati na našu igru”, rekao je trener Hajduka. Podsjetimo, u pet dosadašnjih utakmica protiv Rijeke Burić nikada nije pobijedio, a čak u dva navrata slavio je protiv Dinama. Ostala je tek Rijeka, kao jedina momčad koju nikada nije pobijedio u HNL-u.

”Nisam znao taj podatak. Drago mi je da pratite. Ali, vrijeme je”, poručio je Burić. Pobjedom protiv momčadi s Kvarnera Hajduk bi došao do devete pobjede u nizu na Poljudu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba ni reći da je rekord, jer još od sedme je Burić rekorder. Međutim, pred jadranski derbi veliki su problemi u sastavljanju zadnje linije. Od nominalno najbolje obrane, one sa papira, ostao je samo Čolina na lijevom beku. Ismajli i Simić imaju po tri žuta kartona, a Juranović još nije trenirao s momčadi.

”Kroz tjedan smo pokušali sve, pokušali smo vratiti neke igrače, ali sigurno je da trojica kartonirana (stoperi plus Kalik) te ozljeđeni Posavec i Bradarić nisu u konkurenciji za Rijeku. Juranović ima želju, ali čisto sumnjam, još nije trenirao maksimalnim intenzitetom, još je u zamjenskom treningu. Svatok je trenirao, u konkurenciji je za utakmicu”, kazao je Burić, prenose Sportske novosti.

Je li jadranski derbi prilika za Vučura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vučuru fali utakmica. Stipe je od velike važnosti za momčad, zato se nadam da će ostati zdrav i na kraju će pasti odluka.”

Stoperi? Stipe Radić?

”Svakog igrača nadopunjujemo, kao osoba i igrač zaslužuje da bude igrač naše prve momčadi. Nastojat ćemo sa mladima i u promjenama biti varijabilni. Imao tri opcije, nadam se da ćemo i ovaj put biti pravi u izboru.”

Protiv Rijeke priliku će dobiti mladi igrači, možda Josip Bašić? Je li zaslužio još nekoliko prilika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Josip je oličenje dobrote, poštenja, volje i želje. Može netko falit, ali njegova želja i volja su uvijek tu. Moramo mu pomoći u svemu tome.”

Hajduk u jadranski derbi ulazi pun samopouzdanja s obzirom na bod koji je osvojio na Maksimiru u derbiju protiv Dinama. Splićani u Zagrebu nisu pokazali puno, no, bod je ipak u džepu, a to je najvažnije. Znali su igrači Hajduka na Maksimiru igrati sjajno, pa teren napustiti pognute glave.  Rijeka je, s druge strane, prohujala Zaprešićem. Dakle, Riječani bolje igraju na gostovanjima.

”Dobra realizacija, dobra tranzicija posebno u gostujućim dvobojima. Od iskusnog Gorgona, preko Andrijaševića, Murića… imaju kvalitetnu momčad. Prije početka sezone svi su ih vidjeli kao jednu od najkvalitetnijih ekipa u HNL-u. U ovoj utakmici želimo napraviti sve da se njihova igra na gostovanjima ipak ne potvrdi na Poljudu”, poručio je Burić.

Kakvu Rijeku Burić očekuje na Poljudu? Napadački orijentiranu ili će čekati priliku za kontre i polukontre?

”Rijeka je u svakom slučaju maksimalno koncentrirana i željna uspjeha. Mi znamo koliko Rijeka može, ali najvažnije je da se fokusiramo na sebe. Da budemo prvenstveno kvalitetni u defanzivi, da popravimo organizaciju. Očekujem utakmicu punu tempa, agresije, tranzicija s obje strane. Vrlo zanimljiva utakmica čeka nas u nedjelju.”

Uoči jadranskog derbija Burić je poslao poruku i navijačima…

”Neka nas podrže, stanu uz nas, momčadi treba podrška, sa njima smo jači.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.