(VIDEO) ‘Čarolija FA kupa’: Lincoln City priredio senzaciju nakon što su navijači kupili napadača

Foto: fah

Napadač engleskog petoligaša Lincoln Cityja Nathan Arnold (29) postao je jedan od junaka treće runde FA kupa postigavši u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv drugoligaša Ipswich Towna pogodak za pobjedu 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to najveća senzacija trećeg kola najstarijeg klupskog natjecanja na svijetu, a engleski mediji su pobjedu petoligaša opisali kao ‘čaroliju FA kupa’ dok su poraz Ipswicha opisali kao najveće poniženje u povijesti kluba koji je bio engleski prvak (1962) i pobjednik FA kupa (1978).

Tko zna kako bi Lincoln prošao da navijači ovoga ljeta nisu skupljali novac kako bi doveli Arnolda u klub. Prošle sezone 29-godišnji napadač koji je 2008. dogurao do engleske C reprezentacije, je igrao za Grimsby Town. Kada mu je istekao ugovor u akciju su krenuli navijači Lincolna i crowdfunding kampanjom skupili novac kako bi preselio na Sincil Bank. I pogodili su Arnold je trenutačno prvi strijelac kluba sa 11 golova, a njegov pogodak protiv Ipswicha donio je jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba osnovanog 1884. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lincoln City već 56 godina nije bio plasiran više od treće lige, a posljednji put je dohvatio 16-inu finala FA kupa 1976. godine kada je momčad vodio bivši engleski izbornik Graham Taylor koji je preminuo 12. siječnja.

“Mislio sam da sanjam kada je utakmica završila, a na semaforu je pisalo 1-0 za nas. Ponosan sam na dečke i cijelu momčad,” kazao je Arnold.

Oduševljenje nije skrivao niti menadžer domaćeg sastava, bivši školski učitelj, Danny Cowley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dečki su zaslužili ovu pobjedu. Borili su se kao nikada u životu. Ovo su trenuci o kojima sanjaš, a naš se pretvorio u stvarnost,” kazao je Cowley.

U 16-ini finala Lincoln City će igrati protiv drugoplasirane momčadi ‘Championshipa’ Brighton & Hove Albiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.