(VIDEO) Delije ponovno pokazale svoje divljaštvo: ‘Šiptar, Hrvat i Balija nisu moja braća’

Foto: Snimka zaslona

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u 20. kolu košarkaške Eurolige protiv Olympiacosa sa 89:78. Nažalost, kao i toliko puta do sada sportski uspjeh naših istočnih susjeda ostao je u sjeni brojnih sramotnih ispada navijača spomenutog kluba, u Hrvatskoj te BiH ozloglašenih Delija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, navijači Crvene zvezde nastavili su sa svojim vrijeđanjima upućenim Hrvatima te Hrvatskoj, ali na meti su im i drugi. Ne prihvaćaju dolazak Alena Omića, košarkaša rođenog u Tuzli koji igra za reprezentaciju Slovenije. Vrijeđali su ga, dok srpski mediji spominju kako je dio navijača ustao protiv Delije te nije podržao njihov već tradicionalni primitivizam. Navodno je došlo do fizičkog sukoba između onih koji su vrijeđali Omića te onih koji su bili protiv takvog divljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala upravi za radost i titule. Dok igra tko ne treba, na nas ne računajte”, poruka je Delija upućena Upravi kluba.

Inače, Omić je u svom debiju za Crvenu zvezdu za 16 minuta zabio šest poena, upisao isto toliko skokova i dodao jednu asistenciju. Nakon utakmice nije želio razgovarati o Delijama, ali je isto tako uputio poruku ”ostalim navijačima.”

“Došao sam ovdje jer znam da Zvezda ima najbolje navijače. Igram za boje dresa i želim samo igrati košarku. Nisam vidio transparente, niti primijetio što ljudi skandiraju. Želio sam pomoći ekipi u ovoj velikoj pobjedi. Košarka je moj život…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo spomenuli Delije su ponovno vrijeđali i Hrvate te su istaknuli transparent: ”Šiptar, Hrvat i Balija nisu moja braća…” Nažalost, to nije prvi puta da Delije, uglavnom nekažnjeno, tako manifestiraju svoj primitivizam na sportskim borilištima, kako u dvoranama tako i na nogometnim stadionima.

Ipak, prije spavanja Omić je na Instagramu objavio:

Foto: Instagram

“Tko igra za Zvezdu i zauvijek za nju navija, bit će zauvijek moj bratija”, poručio je Omić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sam dan utakmice Delije su u otvorenom pismu najavili bojkot zbog Omića, no, do bojkota ipak nije došlo, ali je do uvreda.

Foto: Snimka zaslona

“Delije Sjever jeste navijačka grupa, ali i grupa koja ima višedecenijski nacionalni identitet. Posljednje pojačanje koje je dovedeno kosi se sa stavovima i razmišljanjem navijačke grupe Delije. Na inicijativu predsjednika kluba napravljen je sastanak po kome je zatraženo mišljenje Delija. One su dale svoje mišljenje i zamolile da se takav potez ne povlači, jer predsjednik i uprava znaju stavove naše grupe, koji nisu od jučer. Što se desilo u tijeku naredna dva dana, nitko ne zna, ali se pojavljuje neki fantomski tekst i razni izgovori i on se dovodi kao novi igrač Zvezde. Za Delije je takav čin neprihvatljiv i od ove utakmice ćemo bojkotirati tako što nećemo dolaziti sve dok je taj košarkaš u klubu. Niti nam je drago zbog ovoga, niti smo to željeli, ali preko nekih stvari jednostavno ne možemo preći”, stoji, između ostaloga, u pismu Delija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.