(VIDEO) Dočekali veliko slavlje: Crkveni zbor u Rusiji pjeva i gleda finale Zimskih olimpijskih igara u hokeju na ledu

Foto: Snimka zaslona

Ruska hokejaška reprezentacija, pod olimpijskom zastavom, nakon neočekivane drame svladala je Njemačku 4:3 u finalu Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu. Nakon što su osvojili zlato zapjevali su i prkosno rusku himnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hokej je u Rusiji jedan od uvjerljivo najpopularnijih sportova, uz bok nogometu, imaju jaku ligu, stoga nikoga ne čudi pozornost koju su Rusi posvetili finalu ZOI-a. Pobjedom protiv Njemačke osvojili s prvo zlatno odličje nakon 1992. godine. Dugo su, dugo čekali…

Finale Zimskih olimpijskih igra u hokeju na ledu bio je najvažniji sportski događaj u Rusiji, u kojoj za nekoliko mjeseci kreće pravi spektakl, Svjetsko nogometno prvenstvo, na kojem će igrati i hrvatska nogometna reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale ZOI-a u hokeju gledalo se diljem Rusije, u svakom domu, u svakom kafiću, u restoranima, u crkvama, piše Večernji list.  Tako se na društvenim mrežama pojavila snimka koja je snimljena tijekom svečanosti u crkvi, članovi zbora pjevaju, a ujedno i gledaju veliko finala Zimskih olimpijskih igara.

Pobjedom u finalu Rusi su osvojili svoje deveto ukupno zlato, no, tek prvo pod imenom Rusija. Sedam zlatnih odličja osvojio je SSSR, reprezentacija koju su uglavnom sačinjavali igrači iz Rusije, a jedno zlato je 1992. osvojila reprezentacija ZND-a.  Čak i ovo zlato u Pjongčangu, s obzirom na sankcije zbog dopinga, Rusija nije osvojila pod svojim imenom već kao ”Sportaši iz Rusije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.