(VIDEO) Englezi u dvije utakmice uvjerljivi: Tottenham slavio u Dortmundu pogotkom Harryja Kanea i izbacio Borussiju iz Lige prvaka

Foto: fah

Nogometaši Tottenhama izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala u Dortmundu pobijedili Borussiju sa 1-0 i tako potvrdili pobjedu 3-0 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke zabio je Harry Kane u 49. minuti.

Foto: fah
Foto: fah

Tottenham je sav posao obavio u prvom susretu u kojem je slavio sa 3-0. Borussija je u uzvratu dominirala, stvarala prilike, ali ponovo nije uspjela zatresti mrežu londonskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imao je Marco Reus u 21. minuti, no Hugo Lloris je bio spreman. U 33. minuti opasno je zaprijetio Julian Wiegl i to dva puta, prvo glavom, a potom nogom, ali je francuski vratar dva puta sjajno reagirao.

Samo minutu kasnije Mario Gotze je opalio s lijeve strane, no Lloris je i to obranio. U 37. minuti Jadon Sancho je dobro pucao po sredini gola, ali je golman još jednom bio spreman. Njemački sastav je u prvom poluvremenu imao 70 posto posjeda lopte i čak 12 udaraca, ali nije uspio probiti englesku obranu.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu Tottenham je imao u 31. minuti kada je Son Heung-Min izbio sam ispred Romana Burkija, ali je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve Borussijine promašaje iz prvog dijela kaznio je Harry Kane u 49. minuti zabivši gol nakon sjajne asistencije Mousse Sissoka. Bio je to njegov 24. europski gol čime je postao prvi klupski strijelac u europskim natjecanjima.

Spursi su posljednji put izborili plasman u četvrtfinale 2011. godine izbacivši Milan, a potom su u četvrtfinalu ispali od Real Madrida.

BORUSSIA DORTMUND – TOTTENHAM 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORTMUND. Stadion Westfalen – 65.800 gledatelja; Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska);

Strijelci: 0-1 Kane (49)

Žuti kartoni: –

Crveni kartoni: –

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BORUSSIA DORTMUND: Burki – Wolf (od 62. Larsen), Akanji, Weigl, Diallo – Witsel – Sancho, Reus (od 74. Delaney), Gotze, Guerreiro (od 62. Pulišić) – Paco Alcacer

TOTTENHAM: Lloris – Aurier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Davies – Winks (od 55. Dier), Sissoko, Eriksen (od 83. Rose) – Son (od 71. Lamela), Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.