(VIDEO) Europska liga: Ararat izbacio Saburtalo, trijumf Legije u Grčkoj

epa07773611 Cafu (R) of Legia in action against Madson of Atromitos during the UEFA Europa League, 3rd qualifying round, match between Atromitos FC and Legia Warsaw, in Athens, Greece, 14 August 2019. EPA/Georgia Panagopoulou

Nogometaši armenskog Ararata nadoknadili su na gostovanju u Tbilisiju gol zaostatka iz prve utakmice i svladavši gruzijski Saburtalo sa 2-0 izborili plasman u doigravanje za grupnu fazu Europske lige, što je u Grčkoj protiv domaćeg Atromitosa uspjelo i nogometašima varšavske Legije koji su slavili sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Poljake je cijelu utakmicu odigrao bivši junior Dinama 19-godišnji napadač Sandro Kulenović, a bivši igrač Rijeke Marko Vešović bio je asistent kod pogotka Gruzijca Gvilie u 51. minuti za 2-0. Vodstvo Legiji donio je Stolarski u 29. minuti. Poljaci u doigravanju čekaju boljeg iz dvoboja Rangersa i Midtjyllanda (4-2 za Škote u prvoj utakmici).

Gruzijski prvak Saburtalo, kojeg je Dinamo izbacio u 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka, ponovno je poražen u Tbilisiju, iako je na uzvrat donio prednost 2-1 s gostovanja u Armeniji. Ararat je pogocima Kobjalka (10) i Avetisjana (67) izborio plasman u doigravanje, u kojem Armence čeka lukesmburški Dudelange.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuvjerljiviji prolaz u doigravanje izborila je portugalska Vitoria Guimaraes koja je, nakon gostujućih 3-0, pred svojim navijačima svladala latvijski Venstpils sa 6-0. Portugalci čekaju boljeg iz dvoboja rumunjskog FCSB i češkog predstavnika Mlada Boleslav. Česi su domaćini uzvrata, a prva utakmica završila je 0-0.

Europska liga, kvalifikacije – 3. kolo

Atromitos (Grč) – Legia (Polj) 0-2 (ukupan rezultat 0-2)
(Stolarski 29, Gvilia 51)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guimaraes (Por) – Ventspils (Lat) 6-0 (9-0)
(Davidson 28, Rochinha 48, 58, Teixeira 79, Silva Sousa 80, Rodrigues Pepe 86)

Saburtalo (Gru) – Ararat (Arm) 0-2 (2-3)
(Kobjalko 10, Avetisjan 67)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.