Borba za Ligu prvaka: Dinamo europski put započeo pobjedom u Gruziji!

Foto: fah

U prvom susretu drugog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je u Tbilisiju pobijedio gruzijskog prvaka Saburtalo sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za hrvatskog prvaka zabili su Mislav Oršić u 67. minuti, te Bruno Petković iz kaznenog udarca u 78. minuti.

Uzvratni susret je 30. srpnja pred praznim tribinama stadiona Maksimir zbog Uefine kazne. ‘Modri’ su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja dijela publike, korištenja pirotehnike, bacanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama u prvoj utakmici osmine finala Europske lige protiv Benfice 7. ožujka u Zagrebu.

Hrvatski prvak je u ponedjeljak saznao i moguće protivnike u 3. pretkolu Lige prvaka, naravno ukoliko prije toga preskoče Gruzijce. Dinamo je izvukao boljeg iz susreta Valletta – Ferencvaros. Mađarski prvak je favorit u dvoboju s Maltežanima i vjerojatno će Modri igrati s poznatim klubom iz Budimpešte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon povijesne sezone u kojoj je nakon 50 godina napokon dočekao ‘europsko proljeće’, Dinamo i ove sezone ulazi u Europu s velikim ambicijama. Ovoga puta cilj je plasman u Ligu prvaka.

Dinamo je svoj europski put započeo u Gruziji i premda nije briljirao ostvario je pobjedu koja je ‘modrima’ širom otvorila vrata prolaza.

Dinamo u prvom poluvremenu nije pokazao previše. Najbolju priliku imao je Mario Gavranović u 45. minuti, međutim njegov je udarac u zadnji trenutak blokirao domaći stoper. Srećom, niti Gruzijci nisu pokazali previše. Saburtalo je bio nešto agresivniji, imao je veli posjed lopte, ali bez pravih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 51. minuti domaćin je imao sjajnu priliku. Ognjen Rolović je pucao glavom, a Livaković je fantastično obranio.

Dinamo je slomio Gruzijce u 67. minuti golom Mislava Oršića. Izet Hajrović je probio stranu i ubacio, a Oršić na drugoj stativi zabio za vodstvo.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 78. minuti kada je Oršić izborio kazneni udarac, a Bruno Petković sigurno zabio za 2-0. Jedanaesterac je skrivio Margvelašvili oborivši Oršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SABURTALO – DINAMO 0-2

TBILISI. Stadion Miheil Meški – 6.000 gledatelja; Sudac: Petr Ardeleanu (Češka);

Strijelci: 0-1 Oršić (67), 0-2 Petković (78-11m)

Žuti kartoni: Margvelašvili, Kohreidze, Rolović, Lakvekhelaini, Gabedava / Gojak, Leovac, Kadzior

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SABURTALO: Miginešvili – Mali, Margvelašvili, Lakveheliani, Rehviašvili – Diasmidze (od 82. Tsnobiladze), Goncavles, Altunašvili (od 70. Gabedava), Tera (od 57. Kakubava) – Rolović, Kokreidze

DINAMO: Livaković – Pinto (od 50. Šitum), Lešković, Perić, Leovac – Ademi, Hajrović, Kadzior – Gojak (od 86. Šunjić), Oršić, Gavranović (od 68. Petković)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.