(VIDEO) Europska liga. Spartak iznenadio Anderlecht, pobjede Arsenala, Milana, Celtica i Bayera

Foto: fah

Nogometaši Arsenala, Milana, Celtica, Bayer Leverkusena i Sportinga izborili su pobjede u susretima prvog kola Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je u Londonu u susretu E skupine bez većih problema pobijedio ukrajinsku Vorsklu Poltava sa 4-2. Golove za ‘Topnike’ zabili su Pierre-Emerick Aubameyang (32, 56), Danny Welbeck (48) i Mesut Ozil (75), dok su golove za goste postigli Volodimir Česnakov (77) i Vjačeslav Šarpar (90+4)

U drugom susretu Sporting je pobijedio Karabag sa 2-0, a golove su zabili Raphinha (54) i Jovane Cabral (88). Filip Ozobić je za Karabag odigrao cijeli susret.

Bayer Leverkusen je u susretu iz A skupine na gostovanju pobijedio Ludogores 3-2 nakon što je domaćin vodio 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarski sastav je sjajno ušao u susret i nakon prvih pola sata vodio je 2-0 golovima Claudia Keserua (8) i Marcelinha (30). Nadu gostima vratio je Kai Havertz u 38. minuti, a Bayer se potpuno vratio u susret u 63. minuti kada je Isaac Kiese Thelin zabio za 2-2. Sedam minuta kasnije gosti su zabili i treći pogodak potpuno okrenuvši rezultat, a strijelac je ponovo bio Havertz. Tin Jedvaj nije nastupio za goste.

U drugom susretu iz A skupine Zurich je na gostovanju pobijedio AEK Larnacu sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 1. kola skupine B Salzburg je na gostovanju pobijedio RB Leipzig sa 3-2. Gosti su imali vodstvo 2-0, potom je Leipzig izjednačio, no Austrijanci su u završnici stigli do tri boda.

Gosti su nakon prvog poluvremena vodili 2-0 golovima Munasa Dabbura (20) i Amadoua Haidare (22), no Nijemci su u nastavku uspjeli izjednačiti preko Konrada Laimera (70) i Yussufa Poulsena (82). Ipak, pobjedu Salzburgu donio je Frederik Gulbradsen u 89. minuti. Marin Pongračić je za goste igrao cijeli susret.

U drugom dvoboju Celtic je pobijedio Rosenborg sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Leigh Griffiths u 87. minuti. Filip Benković je igrao cijeli susret za Celtic, dok Jozo Šimunović nije nastupio.

U skupini C Slavija je u Pragu pobijedila Bordeaux sa 1-0 golom Jaromora Zmrhal (35). Toma Bašić nije nastupio za francuski sastav jer su ga zaboravili prijaviti za Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kopenhagen i Zenit su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 44. minuti golom Robert Maka, a izjednačio je Sotiriou u 64. minuti.

U skupini F Milan je teškom mukom pobijedio F91 Dudelange sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Gonzalo Higuain (59). Alen Halilović je zaigrao za goste u posljednje tri minute, dok je Ivan Strinić još uvijek izvan stroja zbog problema sa srcem

Olympiacos i Real Betis su odigrali bez golova.

Rezultati susreta 1. kola nogometne Europske lige:

SKUPINA A
Ludogorec – Leverkusen 2-3
AEK Larnaca – Zurich 0-1

SKUPINA B
Celtic – Rosenborg 1-0
Leipzig – Salzburg 2-3

SKUPINA C
Slavia Prag – Bordeaux 1-0
Kopenhagen – Zenit 1-1

SKUPINA D
DINAMO – Fenerbahče 4-1
Spartak T.- Anderlecht 1-0

SKUPINA E
Arsenal – Vorskla 4-2
Sporting – Karabag 2-0

SKUPINA F
Olympiacos – Real Betis 0-0
Dudelange – Milan 0-1

SKUPINA G
Rapid – Spartak Moskva 2-0
Villarreal – Rangers 2-2

SKUPINA H
Lazio – Apollon 2-1
Marseille – Eintracht 1-2

SKUPINA I
Genk – Malmo 2-0
Bešiktaš – Sarpsborg 3-1

SKUPINA J
Akhisar – Krasnodar 0-1
Sevilla – Standard Liege 5-1

SKUPINA K
Dynamo Kijev – Astana 2-2
Rennes – Jablonec 2-1

SKUPINA L
Vidi – BATE 0-2
PAOK – Chelsea 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.