(VIDEO) Hoće li se HRT-ov voditelj Aleksandar Stanković ispričati najboljem nogometašu svijeta Luki Modriću?

Foto: Snimka zaslona

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, ove je godine u nogometnom, sportskom, smislu pokorio svijet. S hrvatskom reprezentacijom prije nekoliko mjeseci ”ginuo” je na travnjaku, igrao kao nikad u životu i Vatrene je doveo do povijesnog finala i srebrne medalje. Čitav se svijet naklonio Modriću poslije spektakla u Rusiji, proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva, nakon toga Europe, zatim i svijeta, i to u dva navrata, u izboru FIFA-e, ali i France Footballa, na spektakularnoj svečanosti u Parizu Luka je osvojio Zlatnu loptu. Prvi Hrvat kome je to uspjelo i PRVI za sada nogometaš u povijesti koji je u jednoj godini proglašen najboljim igračem SP-a, Europe, svijeta u FIFA-inom izboru te je, kako smo rekli, osvojio Zlatnu loptu, uvjerljivo ispred Cristiana Ronalda. Kapetan Vatrenih iza sebe ostavio je brojne nogometne zvijezde, Ronalda, Griezmanna, Messija, Salaha, Haryja Kanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravda je napokon pobijedila, reći će mnogi, i kad je u pitanju ne baš uvijek fair i sportski pravosudni teren u Hrvatskoj, naime, odbačena je optužnica protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću pravomoćno je odbačena je jer zagrebački Županijski sud potvrdio odluku nižeg suda iz rujna, službeno je potvrđeno ovog ponedjeljaka.  Neki nisu uspjeli ni toliko se strpjeti kako bi pričekali pravomoćni ishod na sudu već su najboljem igraču svijeta javno dijelili moralne lekcije. Blago rečeno.

Naime, jedan od njih je i voditelj Hrvatske televizije, javne televizije kojoj hrvatski RTV pretplatnici plaćaju pretplatu svaki mjesec. Naravno, govorimo o Aleksandru Stankoviću, koji se u svom poznatom teatralnom stilu prije godinu dana, na javnoj televiziji, u emisiji Nedjeljom u dva, žestoko obrušio ne samo na Modrića, iako većim dijelom na njega, nego uglavnom na hrvatske sportaše.

Uostalom, pogledajte teatralno ”obraćanje naciji” Aleksandra Stankovića prije godinu dana. Točnije, bilo je to 18. lipnja 2017. godine, a gost emisije bio je Joško Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zgražate se nad onime što je učinio Luka Modrić. Zašto se zgražate? Ajmo na jednostavnije pitanje. Tko bi od vas svjedočio protiv osobe koja ti je pomogla zaraditi desetke milijuna eura? Biste li svjedočili protiv osobe koja ti je pomogla postati milijunaš? Devedeset posto vas ne bi nikad svjedočilo protiv, a osuđujete Luku Modrića. To ne znači da je taj Modrićev potez plemenit ni moralan, to samo znači da je to realitet. Naravno, pitat ćete se, a što je s onom Lukinom izjavom da mu je hrvatska reprezentacija svetinja? Pa, tko vam je kriv što vjerujete u to. Tko vam je kriv što vjerujete u frazu da su hrvatski nogometaši naši najbolji ambasadori? Oni su, kao i svi mi, najbolji ambasadori sami sebi. Nogomet je zabava, a to što vi imate dojam da na travnjaku netko gine za vas. E, pa moguće je da je to vaš problem”, rekao je tada Stanković.

Hoće li se danas, nakon svega, u nekom novom teatralnom ”obraćanju naciji” Aleksandra Stanković, a nakon svega, ispričati Luki Modriću? Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, predvođenu Lukom Modrićem, po povratku iz Rusije na zagrebačkim je ulicama dočekalo više od pola milijuna Hrvata, Aleksandru Stankoviću usprkos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Podsjetimo se: Što je Stanković na HRT-u govorio o Luki Modriću i reprezentaciji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.