(VIDEO) Hoće li se izbornik Zlatko Dalić zbog Thompsona naći na udaru dijela medija?

Foto: evarazdin.hr

Novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić na samom početku, nakon odlaska bivšeg izbornika Ante Čačića, relativno dobro je prihvaćen od strane većine medija, pa čak i portala koji su svojedobno bez uspjeha pozivali na bojkot hrvatske nogometne reprezentacije. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, a Dalić s reprezentacijom furiozno izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, krenula su i prva medijska podmetanja, odjednom su se Daliću počele tražiti ”slabe točke”, dijeliti ”savjeti” kako bi trebao voditi Vatrene, koga zvati, a koga i otpisati… Sve to vrijeme navijači su kao i uvijek bili uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju, sjajno su primili i Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u više navrata pokazao koliko je veliki domoljub, koliko mu je stalo do branitelje, do tradicionalnih vrijednosti, Dalić je odjednom postao ”sumnjiv”.  Kad je progovorio koliko mu je vjera važna dio medija ga je kritizirao, za početak ”upozorivši” ga kako ”skreće s pravog puta.” Dalić, naravno, za takvu vrstu medijskih manipulacija nije imao i  nema previše vremena, njegova jedina briga je uspjeh Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, pritom ne skriva svoje osjećaje i velike ambicije s reprezentacijom koja spada u sam europski nogometni vrh.

Naime, Dalić je nedavno posjetio Vukovar, gdje se u Koloni sjećanja poklonio žrtvama genocida, velikosrpske agresije, družio se s navijačima, hrvatskim vojnicima. Posjetio je i koncert Marka Perkovića Thompsona koji se u petak održao u Varaždinu, nekoć glavnom gradu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom Facebook profilu Dalić je objavio video u kojem se može vidjeti kako zbor od više tisuća ljudi, zajedno s Thompsonom, pjeva kultnu pjesmu ”Lijepa li si”, koja je neslužbena himna hrvatskih navijača na tribinama kad god igraju Vatreni, uključujući i najveća natjecanja. Bila je to na prošlom SP-u u Brazilu, bit će to i za osam mjeseci u Rusiji.

Svojom objavom na Facebooku oduševio je Dalić brojne prijatelje, koji su mu poručili da će tu pjesmu, zajedno s Vatrenima, slušati i na Svjetskom prvenstvu za nekoliko mjeseci u Rusji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.