(VIDEO) Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović najbolji strijelac u pobjedi Indiane

Foto: fah

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović bio je sinoć zajedno s Darrenom Collisonom najbolji strijelac Indiana Pacersa koji su sa 102-101 pobijedili Memphis Grizzliese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je u 35 minuta zabio 21 koš (šut iz igre 7/12, trice 3/7) i upisao pet skokova, jednu asistenciju i tri ukradene lopte za treću uzastopnu pobjedu Indiane. Collison je također ubacio 21 koš.

Myles Turner, koji je 34 sekunde prije kraja utakmice zabio dva slobodna bacanja za Indianu i tako joj osigurao pobjedu, utakmicu je završio sa 15 koševa i 11 skokova. Victor Oladipo je dodao 13 koševa. Dvije sekunde prije kraja Wayne Selden je promašio šut kojim je mogao dovesti Indianu u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji kod Grizzliesa bio je Marc Gasol sa 23 koša i devet skokova.

Mario Hezonja nastavlja s dobrim igrama. On je sinoć u pobjedi svog Orlando Magica od 127-105 nad Los Angeles Lakersima odigrao 25 minuta i u tom je vremenu upisao 14 koševa (šut iz igre 5/8, trice 4/5) te tome pridodao četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando je u trećoj četvrtini zabio devet trica, a na cijeloj utakmici 18 te upisao 28 asistencija.

Najbolji strijelac Orlanda bio je Marreese Speights koji je utakmicu završio sa 21 pogotkom. Evan Fournier je ubacio 19 koševa, a Jonathon Simmons 14.

Lakersi su jedini put na utakmici vodili u prvoj četvrtini sa 12-11. Nakon toga Magic preuzima kontrolu, na poluvremenu vodi sa sedam koševa prednosti, a već nakon tri četvrtine razlika je narasla na 20 koševa da bi se u zadnjoj četvrtini popela i na 29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julius Randle je predvodio Lakerse sa 20 pogodaka i devet skokova. Ivica Zubac nije ulazio u igru.

Dario Šarić je bio solidan u porazu svojih Philadelphia 76ersa od kojih su sa 116-108 bolji bili Brooklyn Nets.

On je odigrao 33 minute i iako nije bio baš precizan, zabio je 12 koševa sa šutom iz igre 3/12 i trice 2/4. Joel Embiid bio je najučinkovitiji u redovima Sixersa sa 29 pogodaka i 14 skokova, što mu je treći uzastopni double-double.

Netse je predvodio Spencer Dinwiddie sa 27 koša, dok je D’Angelo Russell ubacio 22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix Suns su sinoć prekinuli niz od pet poraza svladavši Dallas Maverickse sa 102-88. Rookie Josh Jackson je za pobjedu svoje momčadi zabio 21 koš, a TJ Warren 20.

Za Marquesea Chrissa, koji je utakmicu završio sa 15 koševa i 12 skokova, ovo je bila posebna večer jer je postao četvrti košarkaš u NBA koji je sakupio 100 ukradenih lopti, blokova i trica prije nego je navršio 21 godinu. Prije njega su to učinili Kobe Bryant, Kevin Durant i LeBron James.

Dragan Bender je odigrao 20 minuta za Sunse i pritom upisao četiri koša (šut iz igre 2/5, trice 0/2), pet skokova i dvije asistencije.

Kod Dallasa Dennis Smith Jr. je ubacio 17 koševa, Harrison Barnes 15, a Dirk Nowitzki 14 dodavši tome 10 skokova.

Cleveland Cavaliers su sa 91-89 slavili protiv Miami Heata, a zahvaljujući ovoj pobjedi spriječili su Miami da ih maknu s trećeg mjesta u Istočnoj konferenciji.

LeBron James je zabio 24 koša za pobjedu Cavsa, dok je Heat predvodio Goran Dragić sa 18 pogodaka.

Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland kojem je ovo prva utakmica bez Kevina Loeva koji je slomio gležanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.