(VIDEO) Igor Tudor najavio start Hajduka u proljetnom dijelu prvenstva: ”Nećemo biti Barcelona, želimo biti mi”

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Hajduka proljetni dio sezone otvaraju već početkom veljače, u nedjelju od 15 sati u Varaždinu protiv istoimenog prvoligaša. Ujedno, bit će to povratak na klupu bivšeg Vatrenog, Igora Tudora, koji je zamijenio nakon jesenskog dijela sezone Damira Burića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pripreme su bile jako kratke. Najvažnije je bilo da se nitko ne ozlijedi te da igrači usvoje najveći mogući dio novih stvari. Dosta je novih stvari, dobrim dijelom sam zadovoljan. Normalno, to su samo četiri tjedna, to će iz tjedna u tjedan ići bolje. Veselim se utakmici u Varaždinu da vidimo kako će to izgledati u službenoj utakmici. Igramo u gostima protiv starog prijatelja Luke, to će biti baš lijepo”, kazao je Tudor na tiskovnoj konferenciji.

O Filipu Bradariću, koji je otišao u Celtu?

“To je bio zajednički dogovor. Čuo sam priče da sam ljut, ali ja sam zadovoljan i sretan. Osjećam se dobro, suradnja s najbližim suradnicima je fenomenalna. Bradarića smatram jako kvalitetnim igračem i osobom, no smatrali smo da nam je u ovom trenutku to dobar potez, da ćemo profitirati. Nismo u stanju kao klub zadržati sve igrače i kupiti nove. Donijeli smo odluku za koju smatramo da je najbolja za klub i ekipu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, unatoč odlasku ponajboljeg igrača klub nije uspio dovesti ono što je želio, napadača?

Ideja je bila da se dovede napadač. Ona je i dalje tu, ali izričito sam u razgovorima smatrao da mora biti najbolji. Ako nije dobar nećemo uzimati nekoga. Napadač vam donosi golove, pobjede i on košta. Nitko ga neće dati besplatno, niti će biti slobodan ako je dobar. Pojavio se Kreković, mali Blagaić je odigrao jako dobro, mali Teklić je isto odigrao dobro. Imamo Dolčeka koji je protiv Dinamo Kijeva napravio izvanredne stvari. Očekujem puno od Eduoka, radio je jako dobro. Gledajući utakmice u prvom dijelu to je igrač koji je ostao dužan. To je igrač koji može i bit će bolji u ovom dijelu.”

Tudor smatra kako je moguće da još neki igrač napusti Hajduk. U tom slučaju kako će ”Bili” zadržati drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a posebno ako klub napusti glavni stoper Ardian Ismajli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neće ići, on je stožerni igrač. Ne čitam novine, ali su mi rekli da postoji interes. Zabranjeno je davati njega, ima veliku vrijednost. Ako ga budemo davali to će biti za ozbiljne novce. Bio sam u Italiji, vidio sam stopera koji koštaju milijune, a ne vrijede pola kao on.”

Tudor je otkrio i tko će biti kapetani momčadi.

“Tri su kapetana. Caktaš, Juranović i Hamza. Kada su svi troje na terenu kapetan je Mijo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i dolazak jednog ”dobrog” obrambenog igrača.

“Doći će jedan dobar stoper. On i Vušković će biti u centrali na treninzima. Nije ta pozicija ključna za naš nogomet. Dobro je da taj igrač zna više igrati, ali sam prije puno više davao značaja tome. Sada su mi druge stvari bitnije. Težit ćemo igri, nećemo biti Barcelona, želimo biti mi. Nogomet s puno ritma, trke, ali s jasnim smjernicama i linijama kretanja. Želimo kontrolirati, ali ne želimo biti Barcelona.”

Kao i uvijek, i kako to ide na početku sezone ili u ovom slučaju polusezone trener je zadovoljan pripremama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljan sam sa svime. Nema stvari s kojima nisam zadovoljan. Momci su fenomenalni, u mjesec dana nisam podigao glas, sve rade kako treba. Stalno su nova dokazivanja, novi dril. Želimo tako igrati, biti budni tijekom tjedna da bi u nedjelju bili budni”, zaključio je Igor Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.