(VIDEO) Ivan Penava: ‘Sukob BBB-a i Grobara prikriva puno dublju problematiku, ta tema će prije ili kasnije završiti na Domovinskom ratu’

Foto: snimka zaslona

Za nekima koji su pobjegli s mjesta tučnjave policija intenzivno traga. Nakon incidenta u kojem su Grobari, navijači Partizana, napoali BBB, sedam osoba završilo je u bolnici. Osude huliganskog nasilja dolaze sa svih strana. O kaosu u Vukovaru govorio je gradonačelnik toga grada Ivan Penava za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahuje li od eskalacije sukoba?

“Naravno da strahujem. Niti su ovo prvi, a vjerojatno ni posljednji sukobi navijača i nevjerojatno mi je da u jednoj državi nismo u stanju izaći na kraj s nogometnim huliganima, nismo u stanju pružiti temeljne preduvjete normalnog života svojim građanima, da se ulicama svog grada mogu šetati normalno, bez da budu dovedeni u opasnost”, rekao je Penava.

“Međutim, kad uzmete u obzir da ista ta država 29 godina nije u stanju donijeti presude i osuditi zločince koji su razarali gradove, sela, silovali, pljačkali, ubijali, onda to nije ništa čudno. Trebamo stubokom promijeniti stvari”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dublja problematika

“Sukobi navijača su nešto što je nažalost u Hrvatskoj rašireno na području grada Vukovara. Kad se dogodi sukob Torcide i BBB-a, možemo govoriti o klasičnom sukobu navijačkih skupina, kad imate to na relaciji, u ovom slučaju BBB-a i Grobara, onda taj sukob navijačkih skupina prikriva puno dublju međunarodnu problematiku. Koliko god mi bježali, ta tema će prije ili kasnije završiti na Domovinskom ratu i procesuiranju događaja koji su se zbili u Vukovaru”, odgovorio je Penava.

O potezu Grabar-Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i pokazivanje srednjeg prsta bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Miroslavu Škori zbog njegove izjave o pobačaju.

“Općenito mislim da su političari nekako reprezent građana, barem bi trebali biti nekakvi uzori u svom ponašanju i doista mislim da takve gestikulacije, proste riječi naprosto moramo izbjegavati. Mislim da to nije način, nije stil, to nije ono što očekuju ljudi koji su toj osobi dali povjerenje. Mislim da su to duboke greške zbog nečijih slabosti kojima pojedinac podlegne u određenom trenutku. U svakom slučaju, osuda takvog komuniciranja. Koliko god se činilo popularno, mislim da je loše, ne trebaju takve prizemne radnje”, zaključio je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.