(VIDEO) Kanonada BBB-a i Torcide na Maksimiru: Navijači Hajduka palili stolice, na teren padale baklje…

Foto: fah

Nogometaši Hajduka nakon devet godina slavili su na Maksimiru protiv Dinama 2:0, pobjedom Splićana otvoren je put Rijeci prema naslovu prvaka. Naime, Rijeka večeras u slučaju pobjede u Puli ima priliku pobjeći velikih sedam bodova prednosti ispred Dinama, kome na Maksimiru nije pomogao ni pomilovani Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: Snimka zaslona

Za poraz Dinama najveći je krivac trener Petev koji je totalno ispromiješao momčad i tako je obezglavio, dakako, Hajduk je svojom igrom pokazao kako još uvijek ”u svići ima ulja…”, da se radi o talentiranoj momčadi pred kojom je vrijeme, ukoliko se ne raspadnu i ne dođe do rasprodaje ovog ljeta.

Foto: fah

Nažalost, iako je suđenje bilo izvrsno, derbi vrlo dobar, utakmica je obilovala neprimjerenim ponašanjem jednog dijela navijača. Derbi je u nekoliko navrata kratko prekidan zbog topovskih udara i baklji koje su padale na travnjak Maksimira. Uglavnom su BBB-i prosvjedovali protiv Mamića, dok je Torcida na jugu palila stolice.  Naravno, i oni su u jednom trenutku bacali baklje na teren, zbog čega je utakmica također nakratko prekinuta.

Foto: fah

Navijači Dinama ”pokopali” su Zdravka Mamića, pjevali su i skandirali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Digli su te visoko u zrak,naše riječi sijeku kao nož, za nas si uvijek bio stranac, naše riječi kradu tvoje snove. Zadnji korak pred odlazak, gledamo te kako padaš…” Očito je kako se vrlo brzo zaboravljaju vremena kada Mamić NIJE bio stranac za BBB-e.  Dakle, riječ ”uvijek” ipak ne stoji. Primjerice u prvoj polovici 2000-tih Zdravko Mamić imao je potporu većeg dijela BBB-a, imao je potporu kada se vraćalo ime Dinamo prije 17 godina i kada je odlazio Zlatko Canjuga.  No, to su neka druga vremena, izgleda zaboravljena.

Bilo je i međusobnog prepucavanja Torcide i BBB-a, već na uobičajenoj razini, ništa strašno, ništa neočekivano. Torcida i BBB-i ipak su se složili kad je odnos prema čelnicima HNS-a u pitanju.  Svemu unatoč, treba reći da je derbi prošao u koliko – toliko dobroj atmosferi s obzirom na ono što su neki očekivali. Suđenje odlično, igra vrlo dobro, navijači prema očekivanju, bez nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.