(VIDEO) Legendarni njemački trener hvali Niku Kovača, a volio bi voditi Vatrene: ‘Preuzeo bih Hrvatsku koja ima odlične igrače i potencijal’

Foto: Snimka zaslona

Proslavljeni njemački trener i trofejni bivši nogometaš 64-godišnji Felix Magath, poznat i po ”zanimljivim” nadimcima, kao što je primjerice ”Sadam”, zbog svoje čelične discipline, navodno želi preuzeti hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Magath je živa legenda njemačkog nogometa, što mu priznaju i najveći kritičari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća Magath je kao ključni nogometaš nekoć moćnog HSV-a osvojio sve što se moglo osvojiti, osim naslova prvaka svijeta koje je izgubio u dva finala.

Felix Magath je kao trener u prošlom desetljeću bio izuzetno uspješan s obzirom kako je kultni njemački Bayern vodio do čak dvije dvostruke krune, a doveo je i relativno mali Wolfsburg do prvog, povijesnog naslova u  jakoj njemačkoj Bundesligi. Svojedobno se Magatha spominjalo i u kontekstu klupe zagrebačkog Dinama, međutim,  neki mediji su to okarakterizirali kao neozbiljni medijski spin. No, nakon prijateljske utakmice između dva europska i svjetska nogometna diva Njemačke i Španjolske (1:1) Magath je na njemačkoj televiziji ARD  spomenuo hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja za dva i pol mjeseca sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Na pitanje novinara koju bi reprezentaciju, osim, naravno, Njemačke, volio preuzeti i s njom sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Magath je eksplicitno spomenuo Hrvatsku te se pritom pohvalno osvrnuo na kvalitetu hrvatskih nogometaša, predvođenih kapetanom Lukom Modrićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam trener koji bi preuzeo Španjolsku ili Brazil. Cijenim uspjeh koji je postigao Otto Rehhagel s Grčkom. Kad bih mogao birati, preuzeo bih Hrvatsku koja ima odlične igrače i potencijal”, rekao je Magath, koji je pohvalio i bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača, koji, kako kaže, ”radi odličan posao u Eintrachtu.”

”Sjajno je složio momčad i Frankfurt igra odličnu sezonu”, poručio je Magath.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.