(VIDEO) Kako je Mateo Kovačić uvjerio Zinedine Zidanea da ga zadrži u Realu…

Foto: fah

Čini se da su ipak napokon riješene sve dileme glede nastavka karijere Matea Kovačića, koji se tijekom ljeta, a nakon Europskog prvenstva, barem preko medija, selio diljem Europe, mnogi su ga novinari “vratili” u Italiju, međutim, hrvatski nogometni reprezentativac definitivno ostaje u Realu. Koliko dugo ponajprije će ovisiti o njemu samome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme kraljevskog kluba, kao i prijateljske utakmice, odradio je bez greške, trener Zinedine Zidane zadovoljan je napretkom mladog nogometaša koji bi u perspektivi mogao naslijediti Luku Modrića u veznoj liniji najboljeg europskog kluba posljednjih godina, iako će mnogi reći da Luka i Mateo nisu baš toliko sličan tip igrača.

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka La Lige Real je pobijedio Stade de Reims s 5:3. Prekrasan pogodak zabio je Mariano Diaz, međutim, asistencija našeg nogometaša bila je još bolja. Naime, hrvatski reprezentativac je loptu dodao u stilu najvećih veznih “pakera” svih vremena, vanjskim dijelom kopačke, bez gledanja, za što je potreban vrhunski osjećaj za igru, koji Kovačić očito ima. Ovakva asistencija uvjerila je sjajnog trenera Reala, koji je i sam bio vrhunski nogometaš, sjajan asistent, da bi Kovačić trebao ostati i idućih sezona na Santiago Bernabeuu.

Mnogi će kritičari Matea Kovačića, odnosno njegove igre, apostrofirati činjenicu da “dragi naš Kova” igra vrlo slabo u defanzivi, odnosno, da nerijetko zaboravi na obveze koje suvremeni vezni igrači imaju u obrani, što se, nažalost, vidjelo i na Europskom prvenstvu u Francuskoj kada je Hrvatska poslije izlaska Luke Modrića ispustila pobjedu protiv Češke. Naime, umjesto Luke ušao je Mateo. Naravno, najlakše je kriviti mladog nogometaša, međutim, nekako je ispalo da su se novinari okomili na Kovačića, koji svakako treba popraviti taj segment svoje igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je prošle sezone igrao stalno, bio standardan, dok je trener bio veliki Rafa Benitez, bio je Mateo standardan i kod Zinedine Zidanea u početku, sve do nesretne pogreške na utakmici protiv Las Palmasa, radilo se pogrešci zbog koje je Real umalo izgubio, a što Zidane nije zaboravio, ni oprostio, do današnjih dana. Ovog se ljeta Mateo zapravo za svoj status u Realu izborio u izuzetno jakoj, možda i nikad jačoj, konkurenciji, s obzirom kako se Real pojačao.

Kovačić je ponovno u milosti Realovog trenera, koji će vrlo vjerojatno barem do zime zadržati našeg reprezentativca kako bi mu pružio priliku da se oslobođen pritiska razigra i pokaže sve što zna kako bi si osigurao nastavak karijere u dresu kluba koji je prema svim statistikama, svim rezultatima, s 11 naslova prvaka Europe, najbolji nogometni klub Europe svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.