(VIDEO) Nakon novog kiksa prvaka trener Matjaž Kek pronašao ‘krivce’: ‘Moramo biti opasniji, realizirati šanse’

Foto: fah

Hrvatski nogometni prvak Rijeka u susretu 10. kola nije uspio kao gost u Koprivnici svladati Slaven Belupo, susret je završio rezultatom 1-1 (0-0), dok je Inter iz Zaprešića kao gost u Vinkovcima nadigrao Cibaliju sa 2-1 (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su svoju terensku dominaciju u Koprivnici uspjeli materijalizirati preko Hebera (59), no domaći su do kraja susreta ipak stigli do boda kada se u gostujućem petercu odlično snašao Međimorec (78).

Novim kiksom, jer se bod u Koprivnici za hrvatskog prvaka može smatrati kiksom s obzirom na prednost Dinama koja bi nakon ovog kola mogla biti čak šest bodova, Rijeka je već na početku nove sezone došla u ozbiljne probleme. Kako u Europi, tako pogotovo u domaćem prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije najveći problem u tome što su Riječani prosuli bodove na tradicionalno teškom gostovanju u Koprivnici, iako to objektivno je problem, nesreća za Rijeku leži u činjenici da momčad Matjaža Keka nema konstantnu kakvu je imala prošle sezone, a to je najpotrebnije da bi se došlo u priliku osvojiti naslov prvaka. Rijeka je prošle sezone imala konstantnu, pobjeđivala uglavnom u svim utakmicama u kojima su bili veliki favoriti.

Trener Matjaž Kek je nakon utakmice u Koprivnici naizgled djelovao smireno.  “Utakmica kao i puno drugih između Slavena i Rijeke. Mi smo konačno došli do prednosti, do gola, a Rijeka kakva jest, i kakve želje ima, nismo smjeli primiti novi gol iz prekida. Moramo smo riješiti utakmicu iz šansi u zadnjih deset minuta”, rekao je trener Rijeke nakon novog prosipanja bodova.

Kek je ipak sportski čestitao protivniku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čestitam Slavenu, opet su pokazali njihovu agresiju. U drugom poluvremenu smo iskontrolirali neke situacije, uvijek je opasno kad otvoriš puno prostora, i nikako ne mogu biti zadovoljan rezultatom”.

Na kraju slovenski stručnjak na klupi hrvatskog prvaka pokušao je pronaći razloge novom posrtaju. Komentirao je i učinak igrača koji su njegovom voljom ušli s klupe:

“Acosty i Pavičić su odmah nakon ulaska podigli ritam, a što se tiče učinka u napadu, slažem se, moramo biti opasniji i, kad se otvori prostor, realizirati šanse…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.