(VIDEO) Nakon pobjede u Ukrajini o stanju u hrvatskom nogometu: Zlatko Dalić je napravio jedan hrabar potez, nije isto biti izbornik i trener

Foto: snimka zaslona

Tema emisije Otvoreno bio je novi izbornik Zlatko Dalić. Na pitanja koliko će Dalić ostati na klupi Vatrenih i na koji način Hrvatski nogometni savez bira selektore za hrvatsku reprezentaciju govorili su Miroslav Ćiro Blažević, Dražen Ladić, Edo Pezzi i HRT-ov sportski komentator Marko Šapit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je napravio jedan ludo hrabar potez pristavši na to da preuzme reprezentaciju. Naime kad sam saznao da će voditi reprezentaciju u Ukrajini pretpostavljao sam da je Dalić novi izbornik. Sada tek vidimo da je to rješenje za jednu utakmicu, eventualno za ove dodatne kvalifikacije. Za njega osobno to je bio veliki rizik jer ne daj Bože da se dogodilo da smo izgubili od Ukrajine gdje bi bio Zlatko Dalić i njegova trenerska karijera, zaključio je bivši golman hrvatske reprezentacije Dražen Ladić.

Kako je tekao izbor Zlatka Dalića objasnio je HRT-ov sportski komentator Marko Šapit.

Neke priče govore kako je Zlatko Dalić već bio na hlađenju, odnosno da je bio spreman ako protiv Finske ne krene dobro. S druge strane se priča kako je Matjaž Kek bio vrlo blizu kao jedan osobni izbor gospodina Miškovića predsjednika nogometnog kluba Rijeka. Prošao je na kraju Zlatko Dalić i neka je. Sjajno je odradio svoj posao, rekao je Šapit i dodao: Bio je to veliki rizik, ali ne znam tko bi Dalića mogao kriviti da nešto nije dobro prošlo u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isto pitanje odgovorio je i sportski komentator Edo Pezzi: Ja njega znam dok je bio klinac u Hajduku. Moram vam kazati da sam ja strepio za njega. Recimo da se mene pitalo, a to se nikada neće dogoditi, kad je riječ o jednoj takvoj utakmici ja bi posegnuo samo za Ćirom.

Iako se pisalo kako bi se o Daliću trebalo razgovarati u četvrtak, prema informacijama iz HNS-a ta odluka donest će se sljedeći tjedan. Miroslav Ćiro Blažević objasnio je i što misli o ljudima na čelu HNS-a.

Ovo je jedna potvrda najvećeg šarlatanstva o ovom ozbiljnom nogometu što bi trebao biti i hrvatski nogomet. Doživjeli smo jednu veliku afirmaciju ušavši u onaj najelitniji dio nogometnih nacija, a onda dođu akrobati. To su akrobati koji kompromitiraju sve ozbiljno što bi trebala ta institucija raditi. To nigdje u svijetu nema. Mamić kaže Čačić, a ovi svi u autobusu već dižu ruke. Način na koji su ovog divnog dečka nominirali je apsurdan, objasnio je Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu emisiju pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.