U Genovi započele Europske igre mladih sportaša s invaliditetom

Foto: fah

U srijedu su na Piazza de Ferrari, središnjem trgu u Genovi otvorene Europske igre mladih sportaša s invaliditetom koje će trajati do 15. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na igrama će nastupiti više od 400 sportaša iz 30-tak zemalja, a nadmetat će se u devet sportova. Hrvatske boje branit će 28 mladih sportaša koji će nastupiti u boćanju, plivanju, atletici, stolnom tenisu i judu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nazočnim sportašima i trenerima obratio se predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić naglasivši kako će svijet na ovom igrama upoznati nove zvijezde u usponu.

“U ovom tjednu upoznat ćemo nove zvijezde u usponu, buduće paraolimpijce, no vidjet ćemo i što je moguće ako uzmemo svoju sudbinu u naše ruke i aktivno živimo svoj život. Ovaj veliki događaj je vrhunac godine za sve sudionike, njihove trenere i organizaciju EPYG 2017. No osim rezultata i medalja koji nas čine vrlo ponosnim, europske igre mladih također su važne za stjecanje i razmjenu znanja između trenera i sportaša, kao i osoblja nacionalnih paraolimpijskih odbora. Europske igre mladih postale su najvažniji sportski događaj za mlade sportaše s invaliditetom u Europi“, zaključio je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da je naš Varaždin 2015. u srpnju bio domaćin prošlih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.