Legenda portugalskog nogometa: Luis Figo postao savjetnik Uefe

Foto: Snimka zaslona

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo (44) postao je savjetnik za nogomet u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Također, Figo će biti i jedan od Uefinih ambasadora.

“Otkako sam upoznao predsjednika Čeferina, shvatio sam koliko voli nogomet i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam se 1990. godine počeo profesionalno baviti nogometom, nisam niti sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsjednika,” poručio je Portugalac.

Figo je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne vrste osvojio je drugo mjesto na EP-u 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je za Sporting, Barcelonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španjolske, te četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu prvaka (2002), a s Barcelonom Kupa pobjednika kupova (1997).

“Figo je bio fantastičan nogometaš. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo bit će dragocjeno našoj ekipi,” kazao je predsjednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.