(VIDEO) Navijači BiH u Zenici izviždali himnu Grčke, kao odgovor na četničko divljanje u prvoj utakmici u Pireju

Foto: Snimka zaslona

Na Bilinom Polju u Zenici, u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, nogometna reprezentacija BiH igra protiv Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaću reprezentaciju dočekali su brojni navijači sa zastavicama, pjesmom, ovacijama i prekrasnom koreografijom, no, reagirali su i na himnu Grčke zvižducima.


BH-GR_Hmn-zvižduci by clipsbh

Nije trebalo proći dugo od početka utakmice dok su razvili veliki transparent na kojem je na engleskom jeziku pisalo ”Gdje su grčki huligani”. Tako su podsjetili na dolazak Grka u Zenicu i osvetili se za sve što se dogodilo na utakmici u Pireju (1:1) u studenom prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar: Sve dok UEFA i FIFA toleriraju četnička divljanja, kako u Grčkoj tako i u Srbiji, njihove kazne Hrvatskoj su tragikomične!

Podsjetimo, nogometna utakmica između Grčke i Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za SP igrala se u Pireju prije skoro osam mjeseci. Stadionom su dobrim dijelom divljali četnici. Grčki i srpski navijači podignuli su transparent na kojem je pisalo “Nož, žica, Srebrenica.” Riječ je o sloganu kojim se veliča genocid u Srebrenici. Uz navedeni transparent na nekoliko mjesta na tribinama bilo je eksplicitnih četničkih simbola, a zviždukom je popraćeno intoniranje himne BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.