(VIDEO) NBA: Boston korak do drugog kruga, Bogdanović 15 koševa

Foto: fah

Košarkaši Bostona korak su do plasmana u drugi krug doigravanja u Istočnoj konferenciji NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije pobjede na domaćem parketu protiv Indiane, Celticsi su slavili i u gostima kod Pacersa 104:96 te u seriji na četiri pobjede vode s 3-0. Predvodio ih je Jaylen Brown s 23 koša, Kyrie Irving dodao je 19 koševa i deset asistencija, a Jayson Tatum 18 koševa.

U redovima Indiane najbolji je s 19 koševa bio Tyreke Evans, koji je susret počeo s klupe. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović od prve je minute zaigrao za Pacerse, a za 40 minuta provedenih na parketu upisao je 15 koševa (šut iz igre 6/17, trice 2/8, slobodna bacanja 1/1), pet skokova i četiri asistencije. Četvrta utakmica igra se u nedjelju ponovno u Indianapolisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto je poveo 2-1 protiv Orlanda nakon pobjede u gostima 98:93. Junak Raptorsa bio je Pascal Siakam koji je zabio 30 koševa, upisavši i 11 skokova. Double-double učinak ostvarili su i Kawhi Leonard (16 koševa, 10 skokova) te Kyle Lowry s 12 koševa i deset asistencija. Terrence Ross zabio je 24 koša za Magic, a Nikola Vučević 22, uz 14 skokova. Četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju u Orlandu.

Nakon dva poraza u Portlandu, košarkaši Oklahoma Cityja pred svojim su navijačima stigli do prve pobjede smanjivši zaostatak na 1-2 u prvom krugu Zapadne konferencije. Thunder je svladao TrailBlazerse 120:108 na krilima Russella Westbrooka koji je postigao 33 koša uz 11 asistencija. Kod gostiju je najrazigraniji bio Damian Lillard s 32 koša. U nedjelju slijedi još jedan dvoboj u Oklahomi, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.