(VIDEO) NBA: Houston srušio rekord Golden Statea

Foto: fah

Košarkaši Houstona svladali su Minnesotu sa 142-130 i pritom postavili novi rekord NBA lige, ubaivši po osmi put ove sezone 20 ili više trica na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod vodstvom trenera Mikea D’Antonija Rocketsi su ove sezone momčad koja se izrazito oslanja na vanjski šut, što pokazuje i statistika. U dosadašnjih 60 utakmica Houstonovi košarkaši su pogodili 882 trice (14,7 po utakmici) iz 2417 pokušaja (40,3 po utakmici).

Protiv Minnesote su iz 58 pokušaja postigli 22 trice i srušili rekord Golden State Warriorsa koji su prošle sezone imali sedam utakmica s 20 ili više pogođenih trica. James Harden je sa pet trica i 24 koša predvodio strijelce Rocketsa, ali je podijelio i 10 asistencija. Čak osmorica igrača Houstona su postigli dvoznamenkast broj koševa, a njih sedmorica su pogodili barem jednu tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najimpresivniji učinak večeri imao je centar Timberwolvesa Karl-Anthony Towns koji je postigao 37 koševa, imao čak 22 skoka, ali to nije bilo dovoljno da svoju momčad odvede do pobjede u Houstonu.

Aktualni NBA prvaci su u Clevelandu ugostili Chicago bez svoje prve zvijezde LeBrona Jamesa, koji je izostao zbog upale grla, što se pokazalo prevelikim hendikepom protiv raspoloženih Bullsa. Zanimljivo, bio je ovo treći dvoboj Clevelandda i Chicaga ove sezone i treći put su slavili Bullsi. Za ovu su pobjedu najzaslužniji bili Jimmy Butler sa ‘triple-double’ učinkom od 18 koševa, 10 skokova i 10 asistencija te Dwyane Wade sa 20 poena i 10 asistencija. Najbolji igrač Clevelanda bio je Kyrie Irving sa 34 koša, devet skokova i sedam asistencija.

NBA doprvaci su bili oslabljeni neigranjem Kevina Duranta zbog ozljede malog prsta, ali to se nije osjetilo u dvoboju protiv Brooklyna (9-49). U sudaru najbolje i najlošije momčadi NBA lige, Golden State (49-9) je slavio sa 112-95. Warriorsi su ovom pobjedom postali prva momčad koja je i teoretski osigurala mjesto u ovogodišnjem doigravanju za prvaka NBA lige. Stephen Curry je ubacio 27 koševa, a Klay Thompson 24. Rondae Hollis-Jefferson je sa 16 koševa bio najbolji strijelac bivše momčadi Bojana Bogdanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih košarkaša su u noći sa subote na nedjelju u akciji bili trojica. Dario Šarić je nastavio niz sjajnih nastupa i bio je nadomak pobjedi sa svojim Sixersima u Madison Square Gardenu, ali je Carmelo Anthony zaključio sjajnu večer pobjedničkim košem za Knickse samo tri desetinke sekunde prije kraja utakmice za konačnih 110-109. Bio je to 37 koš prve zvijezde New Yorka i najboljeg strijelca utakmice.

“Bila je slična situacija kao kad smo prvi put igrali protiv njih u Phillyju, samo s promijenjenim ulogama. Umjesto da oni gađaju za pobjedu, ja sam bio taj koji je pogodio”, izjavio je Anthony referirajući se na utakmicu od 11. siječnja kad je razigravač Sixersa T. J. McConnell pogodio sa sirenom za 98-97.

Philadelphia je bila na pragu velikog preokreta, jer su Sixersi u New Yorku nadoknadili 17 koševa zaostatka iz treće četvrtine, a devet sekundi prije kraja do vodstva (109-108) ih je doveo Jahlil Okafor koji je dvoboj završio sa 28 koševa i 10 skokova. Robert Covington je spojio 20 poena i 10 skokova, a Dario Šarić je nastavio niz impresivnih nastupa ubacivši Knicksima 19 koševa (šut 7/17), uz 15 skokova i pet asistencija za 39 i pol minuta na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu imali učinak na razini Šarićevog, ali njihov je Orlando razveselio navijače pobijedivši Atlantu s uvjerljivih 105-86. Hezonja je igrao gotovo 23 minute, postigao četiri koša (šut 2/6), imao četiri skoka i dvije asistencije. Damjan Rudež je za dvije minute ostao bez šuta, a imao je jednu asistenciju. Strijelce Orlanda predvodio je novopridošli Terrence Ross sa 24 koša, Aaron Gordon je ubacio 18, a Nikola Vučević je spojio 16 koševa i 14 skokova. Elfrid Payton je sa 15 koševa, devet skokova i devet asistencija bio nadomak ‘triple-double’ učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.