(VIDEO) NBA: LeBron James odveo Cleveland u veliko finale

Foto: fah

Košarkaši Clevelanda slavili su na gostovanju u Bostonu sa 87-79 u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige, a Cavalierse je do četvrtog uzastopnog NBA finala odveo LeBron James sa 35 koševa, 15 skokova i 9 asistencija, odigravši svih 48 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Jamesa, drugi ključni čovjek u pobjedi Cavaliersa bio je Jeff Green sa 19 koševa i osam skokova. Cleveland je u ovoj utakmici igrao bez ozlijeđenog krilnog centra Kevina Lovea.

Boston je prvi put ove sezone u odigravanju poražen na svom parketu, ponajviše zbog očajnog šuta za tricu (7/39, 18 %). Najbolji kod Celticsa bio je ‘rookie’ Jason Tatum sa 24 koša i sedam skokova. Al Horford je ubacio 17 poena uz četiri skoka, a Marcus Morris završio dvoboj sa 14 koševa i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su prvi put u svojoj povijesti izgubili seriju doigravanja u kojoj su poveli sa 2-0.

Cleveland će u velikom finalu igrati protiv pobjednika sedme utakmice finala Zapadne konferencije u kojoj će Houston ugostiti aktualne NBA prvake Golden State Warriorse u noći s ponedjeljka na utorak (3 sata iza ponoći).

NBA doigravanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTOČNA KONFERENCIJA – finale
Boston – Cleveland 79-87
(Cleveland je pobijedio sa 4-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.