NBA liga: Cleveland otpustio trenera nakon katastrofalnog starta u sezonu

Foto: fah

Prema navodima nekoliko američkih medija, aktualni NBA doprvaci Cleveland Cavaliersi, za koje igra i hrvatski košarkaš Ante Toni Žižić, otpustili su trenera Tyronna Luea nakon što su u novu sezonu krenuli sa šest poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lue je dužnost glavnog trenera Cavsa preuzeo sredinom sezone 2015/16. od Davida Blatta te je te iste sezone s klubom osvojio njegov prvi naslov prvaka. U posljednje dvije sezone Lue je vodio Cavse do finala, no oba je puta gubio od Golden State Warriorsa.

Ovoga ljeta klub je napustio najbolji košarkaš današnjice LeBron James koji je odlučio karijeru nastaviti u Los Angeles Lakersima, a bez njega Cavsi su u novu sezonu krenuli katastrofalno.

Kako je Lue u sukobu s generalnim menadžerom kluba Kobyjem Altmanom, loš ulazak u sezonu koštao ga je posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao glavni trener Clevelanda Lue je ostvario omjer pobjeda i poraza 128-83 u ligaškom dijelu sezone te 40-21 u doigravanju.

Dužnost vršitelja dužnosti glavnog trenera preuzet će Larry Drew.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.