(VIDEO) NBA: Šarić i Zubac solidni u pobjedama Philadelhije i Lakersa

Foto: fah

Philadelphia 76ers Darija Šarića su sinoć pobijedili Cleveland Cavalierse sa 108-97 na njihovom terenu, a Los Angeles Lakersi Ivice Zubca su, također u gostima, sa 131-113 bili bolji od Miami Heata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je u 29 minuta zabio 16 koševa (šut iz igre 5/13, trice 2/5) od čega ključnu tricu u zadnjim minutama susreta te je tome pridodao devet skokova za pobjedu Philadelphije. Nešto više od dvije minute prije kraja Šarić pogađa tricu za vodstvo Philadelphije od 98-94.

Najbolji strijelac Philadelphije bio je J.J. Redick sa 22 koša, a Joel Embiid je dodao 17 uz 14 skokova. Ben Simmons je ubacio 18 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clevelandu nije pomogao ni LeBron James sa svojih 30 koševa, devet skokova i osam asistencija.

Philadelphia je gotovo ispustila prednost od 13 koševa u zadnjoj četvrtini kada su Cavsi, koji nisu vodili ni u jednom trenutku utakmice, došli na 95-94 nakon trice Kylea Korvera dvije minute i 25 sekundi prije kraja. No tada Sixersi pogađaju sljedećih osam koševa za pobjedu.

Philadelphia je sada sa 33 pobjede i 27 poraza šesta u Istočnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Lakersi su uvjerljivo sa 131-13 svladali Miami u gostima, a do pobjede ih je predvodio raspoloženi Isaiah Thomas sa 29 koševa. Julius Randle je dodao 25 koševa, Brandon Ingram 19, a Kentavious Caldwell-Pope 18. Ivica Zubac je u 17 minuta na terenu zabio šest koševa (šut iz igre 1/3) i upisao tri skoka, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Kod Miamija je najbolji bio Dwyane Wade sa 25 koševa, dok je Goran Dragić ubacio 19, a Justise Winslow 17.

Miami je vodio jedino u prvoj četvrtini utakmice koju je zatvorio rezultatom 36-33, a nakon toga su Lakersi preuzeli kontrolu nad utakmicom koju nisu ispuštali do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles je zabio 21 od sljedećih 25 koševa za vodstvo od 54-40 da bi na poluvremenu vodili sa 73-62 i povećali tu prednost na 16 koševa do sredine treće četvrtine.

Razlika je narasla na čak 22 koša u jednom dijelu zadnje četvrtine i nije se spuštala ispod 13 koševa do kraja.

Lakersi s omjerom pobjeda i poraza 27-34 zauzimaju 11. mjesto na Zapadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.