(VIDEO) NHL: Hokejaši Anaheim Ducksa i Edmonton Oilersa odigrali sjajnu utakmicu, pobjednik odlučen izvođenjem kaznenih udaraca

Foto: Twitter

Hokejaši Anaheim Ducksa i Edmonton Oilersa odigrali su sjajnu utakmicu u Honda Centru, a pobjeda je nakon izvođenja kaznenih udaraca pripala Oilersima sa 6-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica u kojoj su gosti vodili 1-0, 2-1, 4-2 i 5-3, no Anaheim je fantastičnom završnicom s dva gola u posljednjih 20 sekundi uspio izboriti produžetak. Nakon što u produžetku nije bilo golova odluka je pala izvođenjem kaznenih udaraca u kojima su Oilersi bili uspješniji.

“Bila je ovo fantastična utakmica. Mislim da je ovo bila jedna od naših najboljih predstava ove sezone,” kazao je Connor McDavid koji je za goste upisao tri asistencije.

“Ovom pobjedom pokazali smo pobjednički karakter. Nije bilo lako osvojiti bodove nakon nevjerojatne završnice,” dodao je vratar Edmontona Al Montoya koji je utakmicu zaključio sa 42 obrane.

Edmonton je u posljednju minutu ušao s dva gola prednosti (5-3) i činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno. Međutim, Anaheim je povukao golmana s leda i Rickard Rakell je 20 sekundi prije kraja smanjio na 5-4, a isti je igrač šest sekundi prije kraja zabio za 5-5 i ludilo u dvorani.

“Pronašli smo način kako osvojiti barem bod,” kazao je 24-godišnji Šveđanin koji je zabio i pogodak u prvoj trećini za 1-1 upisavši tako prvi hat trick u karijeri.

Domaćin je u produžetku bio bliži pobjedi, a najbliže golu bio je u petoj minuti kada je Ryan Getzlaf pogodio okvir gola. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca za goste su zabili Leon Draisait i Connor McDavid, a kod domaćina Rickard Rakell.

Detroit je nakon produžetaka pobijedio New York Rangers 3-2, a pobjednički pogodak 5,6 sekundi prije kraja zabio je Trevor Daley.

Gosti su vodili 2-0 golovima Andreasa Athanasioua i Darren Helma, a rezultat su izjednačili J.T. Miller i Jesper Fast. Kada se već činilo kako u produžetku neće biti pogodaka ukazao se Trevor Daley donijevši Red Wingsima pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.