(VIDEO) Novo divljanje australskog tenisača Nicka Kyrgiosa: Diskvalificiran s turnira u Rimu, vrijeđao publiku, bacio stolicu…

Foto: Snimka zaslona

Australski tenisač, Nick Kyrgios, ponovno je u svom elementu, zbog čega je i diskvalificiran s Mastersa u Rimu. Naime, Kyrgios je divljao tijekom meča 2. kola protiv Norvežanina Caspera Ruuda.

Što se zapravo dogodilo?

Kod rezultata 3:6, 7:6, 1:1 Kyrgios se nesportski ponašao te je vrijeđao publiku. Australski se tenisač tijekom cijelog meča žalio na ponašanje navijača, tvrdio je da ga namjerno ometaju prilikom serviranja, a žalio se i na linijske suce. Najprije je kažnjen oduzimanjem gema s obzirom kako je ranije tijekom meča kažnjavan u tri navrata.

Nakon oduzimanja gema Kyrgiosu je prekipjelo.

Bacio je stolicu na teren, nakon čega je, svjestan što slijedi, pokupio svoju opremu i napustio teren, ali i pružio ruku suparniku, sucu i supervizoru… Zaradio je brojne zvižduke talijanske publike.

Kyrgios je i inače poznat po skandalima, međutim, mnogi će se složiti kako je ovo njegov najveći incident. Poznat je po provociranju suparnika, tankiranju mečeva, no, nikad nije otišao tako daleko, nikad nije zaradio direktnu diskvalifikaciju s turnira i još k tome Mastersa.

Inače, na početku je turnira u Rimu odigrao nevjerojatan susret protiv Rusa Daniila Medvedeva, glumatao je, servirao ispod ruke, odigravao kroz noge, okretao stražnjicu na zicere protivnika te namjerno ispucao lopticu izvan arene. Sad je eto otišao korak dalje. Što je iduće?

Izvor: narod.hr