(VIDEO) Odjeci Wimbledona: Nervozni Novak Đoković i razmaženi Rafael Nadal…

Foto. Twitter

Srpski tenisač Novak Đoković u osmini finala Wimbledona svladao je Adriana Mannarina sa 6:2, 7:6, 6:4. Ovom pobjedom bivši svjetski broj 1. tako je postao posljednji četvrtfinalist najjačeg turnira na svijetu. Iako mu u Wimbledonu, kao i uvijek, ide dosta dobro Đoković je nervozan. Naime, srpski tenisač brani Wimbledon, osvojen prošle godine, u slučaju ispadanja prije finala značilo bi to i značajni gubitak bodova te izgledni pad na ATP ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se u Wimbledon, Đoković je nezadovoljan odlukama čelnika Wimbledona, ljut je na organizatora- Prava strka nastala je kad je donesena odluka da se meč s Mannarinom igra dan kasnije jer se trebao igrati odmah poslije meča Rafaela Nadala i Luksemburžanina Gillesa Mullera, koji je dobio Muller, ali i koji se odužio skoro pet sati, zbog čega je Đokovićev meč premješten za dan kasnije iako se moglo igrati na centralnom terenu u Wimbledonu koji je bio slobodan, a na čemu je Đoković inzistirao. Centralni teren bio je slobodan dva sata ranije te se moglo dogoditi da srpski tenisač istog dana završi meč kad i Nadal i Muller. No, to se nije dogodilo i Đoković je zakinut za jedan dan odmora uoči četvrtfinala, jedini od svih ostalih četvrtfinalista.

Nakon pobjede u osmini finala protiv Mannarina Novak Đoković još jednom je komentirao ovogodišnju organizaciju turnira: ‘‘Rekao sam sucu da je nasred terena rupa. Zamolio me da mu je pokažem i kad je i sam vidio, nije bio zadovoljan. Moram priznati da su tereni ove godine jako loši. Znam da je travu užasno teško održavati i da ovi divni ljudi rade danonoćno da bi sve bilo u redu, ali ove godine nije dobro…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Novak Đoković nervozan Rafael Nadal, koji je inače, kako smo rekli, nakon maratona poražen u osmini finala Wimbledona, je razmažen, pa pomalo i bezobrazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Nadal u ponedjeljak nije imao sreće, ne može se reći kako je igrao loše protiv Mullera, ali jednostavno, izgubio je, može se izgubiti i kad igrate na približnoj razini. No, da neće biti dobro vidjelo se odmah tijekom izlaska na teren kada je nervozni Nadal udario glavom u gredu… Međutim, bio je još nervozniji tijekom meča, što je potvrdio i tijekom pauze između dva gema.

Dakle, Nadal je pozvao sakupljača loptica i dao mu ostatak od ambalaže od nečega što je netom pojeo, dječak je ambalažu primio te je istu bacio u koš za smeće odmah s lijeve strane slavnog tenisača. Nadal je, naravno, to i sam mogao napraviti, međutim, nije, radije je pozvao dječaka koji je morao baciti ambalažu u koš koji se, kako smo spomenuli, nalazio odmah pored Rafe. Navijači to pripisuju Nadalovoj razmaženosti, što je on, uostalom, više puta dokazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.