(VIDEO) Oštre reakcije iz Sarajeva nakon ispadanja u 2. pretkolu kvalifikacija LP-a: ”Definitivno smo večeras opljačkani, svijet to mora znati”

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Sarajeva ispali su zbog evidentne pogreške u 2. pretkolu kvalifikacija Lige prvaka. Bolji od njih bio je Dynamo iz Bresta, koji je slavio 2:1. Naime, sudačka pogreška, a važno je napomenuti kako nije bilo VAR-a, dogodila se u 55. minuti, kada je prvak BiH zabio za izjednačenje, za 2:2, no, suci iz Cipra sudili su zaleđe, iako nije bilo. Ponovimo, da je slučajno VAR bio na utakmici sasvim sigurno pogodak bi bio priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nogometaši Sarajeva do 2. pretkola Lige prvaka stigli su nakon što su izbacili Connah’s Quay Nomadse prošle srijede u Cardiffu (0:2). Sarajevo je tako postao prvi klub iz susjedne Bosne i Hercegovine koji je nakon 2008. godine uspio preskočiti jednu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

S druge strane Dynamo iz Bresta je u 1. pretkolu Lige prvaka izbacio kazahstansku Astanu rezultatom 6:3. Dakle, vrlo uvjerljivo te su u utakmicu protiv Sarajeva ušli kao favoriti, bez obzira što nije bilo gledatelja koji bi ih bodrili. Pobjeda protiv Astane i igra dala im je za pravo da se proglase favoritima, a favoritima su ih proglasili i nogometaši Sarajeva.

Nakon nevjerojatne pogreške koja je Sarajevo koštala prolaska u 3. pretkolo Lige prvaka stigla je i reakcija iz spomenutog kluba. Medijima se obratila generalna direktorica Sarajeva, Sabrina Buljubašić, ona je rekla kako nikad nije u nogometu vidjela ono što se dogodilo klubu iz Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izgubili smo nažalost s 2:1, ali smo odlučili da nakon utakmice trener i pomoćni trener ne izađu jer vjerujem da moramo poslati jaču poruku pogotovo za male zemlje kakva je Bosna i Hercegovina. Ovo što se danas dogodilo nikada nisam vidjela u nogometu, a svoj cijeli život sam u njemu”, rekla je Buljubašić, nakon čega je izvadila mobitel i pokazala spornu situaciju iz 54. minute.

“Ovo je trebao biti gol, a svirano je zaleđe, i mi ćemo se pobrinuti da UEFA zna svaki detalj s ove utakmice. Nisam nikada vidjela ovakvo suđenje i greške. Mislim da smo večeras definitivno opljačkani. Opljačkani za pravo da se natječemo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo sa nogomet treba biti bolji i jači i želimo zaštiti našu momčad od stvari kakve su se večeras događale. Jer u tom slučaju nogomet samo gubi, a ostaju nam frustracije. Ovo danas mora biti poruka i ja danas šaljem ovu poruku. Učinit ću sve da za ovo sazna UEFA, naši navijači i javnost, ne samo u BiH nego i u cijelom svijetu”, zaključila je generalna direktorica Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.