(VIDEO) Pobjednički niz Pacersa zaustavljen na brojci sedam: 14 koševa solidnog Bojana Bogdanovića

Foto: fah

Pobjednički niz košarkaša Indiana Pacersa u NBA ligi iznenađujuće je prekinut na brojci sedam 91-92 domaćim porazom od ove sezone slabih Cleveland Cavaliersa, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je u neuspjehu svoje momčadi igrao 34 minute tijekom kojih je postigao 14 koševa (šut za dva 5-10, trica 0-4, slobodna bacanja 4-4) uz tri skoka i jednu asistenciju dok je u gostujućoj momčadi priliku dobio Ante Toni Žižić koji je za 14 minuta ubacio dva poena (šut za dva 1-3) uz četiri skoka, dvije asistencije i jednu blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacersi su četiri minute prije kraja utakmice vodili sa 88-82, no u završnici nisu uspjeli zaključiti susret. Njihov najbolji igrač Victor Oladipo je devet sekundi prije isteka vremena kod vodstva 91-90 promašio oba slobodna bacanja i pružio priliku Cavsima za preokret. Odgovornost je je preuzeo Rodney Hood, no promašio je šut s vrha reketa, ali u junaka gostiju prometnuo se Larry Nance mlađi koji je nakon skoka u napadu uspio i postići pobjednički koš sa zvukom sirene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nance je utakmicu okončao sa 15 koševa i 16 skokova, Hood je ubacio 17 za pobjednike, dok je najefikasniji kod domaćih bio Domantas Sabonis sa 17 pogodaka.

Ovo je tek osma ovosezonska pobjeda Cavsa u njihovom 31. nastupu te su i dalje pri dnu Istočne konferencije, dok su Pacersi s omjerom 20-11 treći sastav Istoka.

Brooklyn Netsi produbili su krizu Los Angeles Lakersa svladavši ih na svom parketu sa 115-110 i nanijevši im tako treći poraz u posljednja četiri nastupa. Junak pobjede Netsa bio je bivši igrač Lakersa D’Angelo Russell koji je ubacio 22 koša i ostvario 13 asistencija te je pogodio ključnu tricu za 113-107 22 sekunde prije kraja. Lakersima nije pomogla niti još jedna odlična predstava LeBrona Jamesa koji je postigao 36 poena uz 13 skokova i 8 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Lakerse je dvije minute na parketu proveo i hrvatski centar Ivica Zubac koji je za to vrijeme uputio jedan neprecizan šut za dva te ostvario po jednu asistenciju u blokadu.

U derbiju večeri Denver Nuggetsi su na svom terenu svladali Dallas Maverickse sa 126-118 i tako zadržali prvo mjesto na Zapadu. Još jednu odličnu utakmicu odigrao je srpski centar Nikola Jokić koji je predvodio Nuggetse sa 32 pogotka i 16 skokova, Jamal Murray je za pobjednike dodao 22 poena i 15 asistencija, dok su kod Mavsa najbolji bili Harrison Barnes sa 30 ubačaja i slovenski “rookie” Luka Dončić sa 23 koša i 12 asistencija.

Nuggetsi predvode Zapad s omjerom 21-9, dok su Mavsi pali na omjer 15-14 i trenutačno su na devetoj poziciji u konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem susretu večeri Atlanta Hawksi su nadigrali Washington Wizardse sa 118-110 i pobjegli s posljednjeg mjesta u ligi. John Collins je sa 20 koševa i 13 skokova bio najbolji kod Hawksa, a Bradley Beal sa 29 ubačaja i 10 skokova je predvodio Wizardse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.