(VIDEO) Tamo je sve počelo – u Svjetskom kupu: Sjećate li se bljeska Ivice Kostelića u Aspenu daleke 2001.?

Foto: Snimka zaslona

Ivica Kostelić definitivno je prelomio, u “svom” Wengenu, iako je osvojio devet bodova u kombinaciji, vrlo dobro odradio slalomsku utrku, odlučio se oprostiti. “Gotovo je”, rekao je profesor za austrijsku televiziju, postoji mogućnost da Ivica vozi Svjetsko prvenstvo u veljači i to bi bilo to. Jedna velika, duga karijera došla je svome kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je sve zapravo počelo, odnosno, kada je Ivica zablistao poput zvijezde na noćnom nebu? Naime, sjetimo se Aspena 2001. godine, naime, nitko nije uspio napraviti ono što je tada pošlo za nogom hrvatskom skijašu i jednom od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena.

Tada je hrvatski skijaš kao 22-godišnjak senzacionalno pobijedio s visokim startnim brojem na prvom slalomu sezone.  Bilo je to 25. studenoga u mondenom zimovalištu u Coloradu, u kojem zimuje svjetska bogataška krema. Krenuo je u prvu vožnju sa startnim brojem 64, nitko nije nikada pobijedio a da je imao tako visoki startni broj. Dogodilo se to ujedno samo dva dana nakon 22. rođendana hrvatskog skijaša o kojem je tada skijaški svijet znao površno, ponajviše zahvaljujući svoj sestri Janici Kostelić koju je tada već poznavao čitav svijet.  Krenula je jedna bajkovita priča iz Hrvatske. Da se nije radilo o slučajnosti pokazao je  samo 24 sata kasnije kada je, također u Aspenu, bio peti u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju prvu pobjedu Ivica Kostelić je ostvario s 12 stotinki prednosti ispred Talijana Giorgija Rocce. Mario Matt je završio treći s 19 stotinki iza u to vrijeme najveće senzacije Svjetskog kupa.

“Sve mi je jasnije kako je to strašan pothvat. Gledam frajera s brojem 64 na postolju i ne mogu vjerovati da je tamo. Ali stvarno dobro izgleda, zar ne”, rekao je uzbuđeni Ivica nakon velike pobjede kojom je navijestio uspješnu karijeru. Pobjedi unatoč tada je malo tko mogao znati kakav će put, i koliko uspješan, imati jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.