(VIDEO) Pogledajte kakvu je ‘bombu’ ispalio Roberto Carlos prije 18 godina!

foto: wikimedia, Мельников Александр

Bivši brazilski reprezentativac Roberto Carlos bio je poznat po svojim ubojitim udarcima s distance. Zbog jačine udarca zaradio je nadimak “el hombre bala” što znači “čovjek metak”. Jedan od legendarnih slobodnjaka ovaj bivši igrač Real Madrida izveo je protiv Francuske na turniru u Francuskoj na današnji dan 1997. godine. Svi se sjećamo kako je vratar Fabien Barthez nemoćno promatrao loptu koju je “lansirao” ubojitom ljevicom Roberto Carlos, prisjetimo se još jednom kako je to izgledalo prije 18 godina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roberto Carlos je igrao s legendama poput Ronalda (ne Cristiano, nego onaj pravi op.a.), Romarija, Dunge, Ronaldinha i drugih. Možda nije postizao redovito pogotke jer je igrao lijevog beka, ali svaki put kad bi zabio gol, to bi bilo malo remek-djelo. U ovom videu možete pogledati 5 najboljih pogodaka igrača čije su lopte letjele i do 169 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Brazilac trenutno je trener u katarskom klubu Al-Arabi, a prije toga vodio je turski Sivasspor. Za Brazil je debitirao 1992. godine i odigrao je 125 utakmica te je postigao 11 pogodaka. FIFA ga je proglasila drugim najboljim igračem svijeta 1997. godine (Ronaldo je izabran kao najbolji) te je uvršten među 100 najboljih živućih igrača na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.