(VIDEO) Pohvale Niki Kovaču sa svih strana nakon visoke pobjede Bayerna: ‘On je jedan od nas, ubija se za ovaj klub’

Foto: fah

Bayern je proigrao u možda najvažnijem trenutku. Naime, najbolji njemački klub osigurao je prolaz grupne faze Lige prvaka sjajnom igrom te visokom pobjedom od 5:1 protiv Benfice. Njemački mediji, koji su ga do jučer smjenjivali, puni su hvale na račun igre Bayerna i hrvatskog trenera na klupi tog kluba – Nike Kovača. Najkraći zaključak u njemačkim medijima je – Niko Kovač spasio je posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrali su odlično čak i oni koji su navodno do sada bojkotirali Kovača, dvostruki strijelac bio je Arjen Robben, baš kao i Robert Lewandowski koji je s dva gola došao do brojke od 50 pogodaka u Ligi prvaka. Pet pogodak je djelo još jednog ”pobunjenika’ protiv Kovača Francuza Riberyja,  za nemoćne goste je zabio Fernandes.

“Napokon smo došli do pobjede koja nam je bila jako potrebna. Jako dobro smo se branili, jedino smo malo popustili na samom početku drugog djela, točnije u prvoj minuti. Zabili smo prekrasne golove. Momčad je nagrađena za dobru igru, a mi smo prvi puta u puno tjedana odigrali pravih 90 minuta. Momčad ima kvalitetu, svi to znamo, a čini se kako su nam potrebne – jake utakmice!”, rekao je nakon utakmice i visoke pobjede Niko Kovač, dok je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamdžić jasno potvrdio – Kovač ostaje trener.  Nije bilo čak ni kontakta s drugim trenerima, potencijalnim Kovačevim nasljednicima, tvrdi direktor kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rezultat i igra govore sami za sebe. Igrači su napokon odigrali za klub i trenera. Hoće li Kovač voditi momčad u Bremenu? Naravno! Je li bilo kontakta s Wengerom? Ne, sto posto tvrdim da nije bilo!”

Što se promijenilo da je Bayern u tako kratkom roku proigrao? Robben tvrdi:

“Bili smo u lošem stanju, ali digli smo se zajedno, kao momčad. Igrali smo u dobrom tempu, dobro se branili i žalimo tek za primljenim golom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač?

“Normalno je da se trenera kritizira, to je čak dobro jer razbudi i momčad! Pobjeđujemo zajedno i gubimo zajedno. Jako sam sretan zbog Kovača, on ovo zaslužuje kao trener i čovjek. Jedan je od nas i ubija se za ovaj klub”, zaključio je Robben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.