(VIDEO) Poučna lekcija: Kako se u Turskoj odnose prema neodgovornim navijačima?

Foto: Twitter

Nogometaši turskog Trabzonspora krajem prošle godine preselili su se na novi stadion koji vrijedi oko 65 milijuna eura, veliki je to novac bez obzira što je stadion nov, atraktivan i što su u klubu odlučni da on postane novi dom, kako igračima tako i navijačima. Dakle, u klubu su odlučni u tome da sačuvaju što je duže moguće stadion u besprijekornom izdanju. Iz tih su razloga jednog neodgovornog navijača kaznili na način na koji kod nas to ne bi bilo uobičajeno. Naime, u jednoj od prvih utakmica koje su igrane na novom stadionu Medical Park Areni nadzorne kamere postavljene su na puno mjesta te su uspjele snimiti navijača koji je stajao na novim stolicama, onda su ga identificirali te pronašli, nakon čega se neodgovorni navijač suočio s kaznom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za primjer drugim navijačima morao je očistiti čak 10 000 stolica na dijelu tribine na kojoj se nalazio, radi se skoro o četvrtini stadiona, iz kluba su poručili: ”Nismo se šalili kad smo rekli da je ovo naš novi dom. ‘Stane li netko od vas kod kuće na stolicu? Naravno da ne stane… Zato će ova kazna biti upozorenje ostalima da se kulturno ponašaju..,”, poručili su iz Trabzonspora. Iako identitet navijača nije otkriven poznato je kako je dobio kantu vode te krpu i pratnju u vidu klupske kamere koja je snimala dok je odrađivao kaznu. Čisteći sjedalice navijač je priznao da je pogriješio.

“Ovo je naš klub i naš stadion. Svi smo mi Trabzon i moramo biti odgovorni za našu imovinu, moramo ju zaštititi. Sigurno više neću stajati na sjedalicama – trebalo je očistiti ovih 10.000 komada…”, poručio je neodgovorni navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.